PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Romanialaismiehet varastelivat pitkin Pohjois-Suomea

ASK, 13.3.2009


Myöhään keskiviikkoiltana Ouluntullin huoltamolla tankkasi ruotsin kilvillä varustettu henkilöauto. Bensiinin maksutilanteessa kävi ilmi, että bensa yritettiin maksaa anastetulla pankkikortilla. Kun pankkikortilla maksaminen ei onnistunut, seurue poistui nopeasti paikalta ja polttoaine jäi maksamatta.

Poliisi havaitsi tuntomerkkeihin sopivan auton 8-tiellä, Limingan kohdalla. Auton kuljettaja ei välittänyt poliisin antamasta pysäytyskäskyistä ja yritti karistaa poliisin perästään ajamalla pakoon huomattavaa ylinopeutta.

Raahen poliisipartio tuli pakenijoita vastaan Pattijoelle. Kun pakeneva kolmikko havaitsi edessään poliisipartion, he hyppäsivät ulos liikkuvasta autosta ja pinkaisivat pakosalle maastoon. Poliisi tavoitti autossa kyydissä olleen oululaismiehen välittömästi. Hieman myöhemmin poliisikoira tavoitti auton kuljettajan metsästä, mutta kolmas henkilö pääsi pakoon.

Viimeiset havainnot kadoksissa olevasta henkilöstä on tehty Revonlahdella torstaina aamuyöstä kello 04.10. Mies oli liikkunut polkupyörällä Oulun suuntaan. Karkuri on pukeutunut tummiin housuihin, pipoon sekä toppatakkiin jonka yläosa on valkoinen ja alaosa on tumma.

Tutkinnassa on käynyt ilmi, että auton kuljettajana toimi ilmeisesti Romanian kansalainen ja myös karussa oleva henkilö on ilmeisesti Romanian kansalainen. Romanialaiset liikkuivat Ruotsin Kiirunasta anastamallaan punaisella Volvo S60 -mallisella henkilöautolla Suomeen Karesuvannosta 4. maaliskuuta klo 06.

Miesten käyttämästä autosta löytyi ainakin Norjan Narvikista sekä Haukiputaalta ja Oulusta anastettua omaisuutta.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake