PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Asiantuntijat kaikkoavat Lääkelaitoksesta

IA, 13.3.2009


Ns. alueellistamisen kohteena olevasta Lääkelaitoksesta on lähtenyt viime elokuusta alkaen 22 asiantuntijaa. Viimeksi maaliskuun alussa Lääkelaitoksesta päätti lähteä yksi neljästä biologisten lääkkeiden arvioitsijasta. Seitsemän viime päivän aikana kaksi ylilääkäriä on irtisanoutunut, kertoo Mediuutiset.

Lääkelaitoksesta tihkuvien tietojen mukaan myyntilupaosasto priorisoi tehtäviään ja hoitaa toistaiseksi vain pakolliset työt. Syynä on useiden asiantuntijoiden irtisanoutuminen.

Lääkelaitoksen ylijohtaja Marja-Liisa Partanen vakuuttaa Mediuutisissa, että Lääkelaitos pystyy hoitamaan kaikki tehtävänsä. Asiantuntijoiden irtisanoutuminen ja muut suunnitteilla olevat muutokset kuitenkin tuntuvat toiminnassa.

Hän toteaa, että toistaiseksi toiminta ei ole kriisissä. Avoimeksi tulevia virkoja laitetaan Partasen mukaan sitä mukaa auki, kun henkilöstöä lähtee. Tehtäviin on riittänyt myös hakijoita. Osa avoimeksi tulleista viroista on hoidettu määräaikaisjärjestelyin. Tällä hetkellä viisi virkaa on täyttämättä.

Lääkealan keskuksen on määrä aloittaa Kuopiossa syyskuun alussa. Lakiehdotus on valmisteilla, mutta uuden keskuksen tehtävät ja tavoitteet eivät ole vielä selvillä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake