PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Maavoimat harjoittelee kriisinhallintaa Norjassa

SH, 13.3.2009


Maavoimat osallistuu Norjassa järjestettävään Cold Response '09 - kriisinhallintaharjoitukseen 17.-25. maaliskuuta. Harjoituksen teemana on monikansallisen kriisinhallintaoperaation toimeenpano YK:n valtuutuksella.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja ja esikuntaupseereita myös Hollannista, Itävallasta, Iso-Britanniasta, Norjasta, Puolasta, Ruotsista, Saksasta, Sveitsistä ja Yhdysvalloista.

Suomesta harjoitukseen osallistuvat Porin Prikaatin 1. Jääkärikomppanian varusmiehet kouluttajineen sekä Suomen Kansainvälisen Valmiusjoukon Jääkäripataljoonan Esikunta. Yhteensä harjoitukseen osallistuvia suomalaisia on noin 230 ja heidän käyttämiä ajoneuvoja on noin 60.

Harjoitus on kolmivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa harjoitusjoukot keskitetään Norjaan. Toisessa eli kenttäharjoitusvaiheessa harjoitusjoukko ryhmittyy Setermoenin ampumakentän alueelle, ottaa johtoonsa ruotsalaisen komppanian ja toimii Bardufoss-Finnsnes-Rundhaug-Skjöld -alueella harjoitukseen kuuluvissa tehtävissä. Kolmannessa vaiheessa harjoitusjoukot keskitetään takaisin Suomeen ilmavoimien lennolla, moottorimarssilla ja junakuljetuksella.

Moottorimarssit hidastavat liikennettä pohjoisessa

Harjoitukseen osallistuva pääjoukko siirtyy Norjaan 16.-17.3. ja palaa harjoituksesta 25.3. alkaen. Harjoitukseen osallistuvat ajoneuvot siirtyvät kahdessa osastossa Säkylästä Peipohjan kautta Kokemäelle juniin lastattaviksi 16.3. aamun ja aamupäivän aikana.

Kolarista jatkuva moottorimarssi hidastaa liikennettä maaliskuun 17. päivän aikana välillä Kolari-Muonio-Kilpisjärvi-Setermoen (Norja). Ajoneuvot siirtyvät aamupäivän ja päivän aikana pitkin E8-tietä pohjoiseen pienin porrastuksin, mutta johtuen raskaasta kalustosta, aiheuttavat hidastuksia liikenteelle. Kelistä riippuen osastojen marssinopeus on 40-80 km/h.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake