PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Poliisiautoihin 50 tarkkuusalkometriä

PP, 13.3.2009


Sisäministeriö on päättänyt hankkia reilut 50 tarkkuusalkometriä, jotka sijoitetaan poliisiautoihin eri puolille maata, kertoo Turun Sanomat.

Tarkkuusalkometrejä piti alun perin hankkia noin sata, mutta valitun laitteen korkea hinta pudotti määrän puoleen. Yksi laite varusteineen maksaa 10 000 euroa.

Ruotsalaiset Evidenzern-laitteet piti saada käyttöön jo viime vuonna, mutta Suomen, Norjan ja Tanskan yhteinen kilpailutus pitkitti hanketta.

Ensimmäiset Suomen hankkimat laitteet sijoitetaan Helsingin, Lahden ja Espoon alueille. Syksyllä laitteita on tarkoitus saada lisää.

Poliisiautojen mukana kulkevat laitteet vapauttavat resursseja muuhun toimintaan, kun rattijuopumuksesta epäiltyjä ei tarvitse kuljettaa tarkkuusalkometrin luo poliisilaitoksille tai verikokeisiin terveyskeskuksiin.

- 50 laitteella voidaan melko hyvin kattaa koko maan alue. Laitteet ovat erityisen tärkeitä harvaan asutuilla alueilla, joilla saattaa olla vain yksi poliisipartio isolla alueella. Varsinkin Lapissa kuljetuksiin voi kulua monta tuntia, toteaa ylikomisario Heikki Ihalainen Turun Sanomissa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake