PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Kontiolahdelle ja Ruukkiin 270 vastaanottopaikkaa turvapaikanhakijoille

PP, 12.3.2009


Turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminta laajenee Pohjois-Karjalassa Kontiolahdella ja alkaa uudestaan Pohjois-Pohjanmaalla Ruukissa.

Kontiolahdella vastaanottotoiminta aloitetaan vielä maaliskuun aikana entisen Kontioniemen sairaalan tiloissa. SPR:n ylläpitämässä vastaanottokeskuksessa tulee olemaan noin 120 paikkaa ja tiloihin majoitetaan aikuisia ja perheellisiä turvapaikanhakijoita.

Siikajoella sijaitseva Ruukin vastaanottokeskus tulisi olemaan 150 -paikkainen majoitusyksikkö, johon majoitetaan aikuisia ja perheellisiä turvapaikanhakijoita. Ruukin yksikkö toimisi Oulun vastaanottokeskuksen sivupisteenä. Toiminta on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian.

Vastaanottojärjestelmässä on tällä hetkellä kirjoilla kaikkiaan 4600 turvapaikanhakijaa, joista alaikäisiä, ilman huoltajaa saapuneita on 790. Uusia tulijoita arvioidaan saapuvan noin 500 kuukaudessa, mikä edellyttää vastaanottopaikkojen lisäämistä edelleen kuluvan vuoden aikana.

Tällä hetkellä vastaanottokeskuksissa ei ole vapaita paikkoja ja majoituskapasiteetti on ylikäytössä. Vastaanottokeskuksissa odottaa tällä hetkellä kuntasijoituspaikkaa 250 oleskeluluvan saanutta pakolaista.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake