PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset kääntyivät laskuun

IA, 12.3.2009


Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin tammikuussa Suomen majoitusliikkeissä 540 000 vuorokautta, mikä oli 4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Venäläisten yöpymisten kasvu avitti siinä, ettei katoprosentti ollut vieläkin suurempi.

Yöpymisten kokonaismäärä väheni prosentin viime vuodesta ja yöpymisiä kirjattiin vajaat 1,3 miljoonaa vuorokautta. Sen sijaan kotimaisten matkailijoiden yöpymisissä oli prosentin lisäys viime vuoden tammikuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Viime vuosien tapaan venäläiset olivat tammikuussa ylivoimaisesti suurin ulkomaisten matkailijoiden ryhmä 254 000 yöpymisvuorokaudellaan. Heidän yöpymisissään oli 5 prosentin kasvu, mikä suurelta osin vaikutti siihen, että ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten kokonaismäärä väheni vain 4 prosenttia.

Venäläisten osuus ulkomaisten matkailijoiden yöpymisten kokonaismäärästä oli peräti 47 prosenttia. Seuraavana olivat britit lähes 55 000 yöpymisellä. Heille kirjattiin yöpymisiä Suomen majoitusliikkeissä 12 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Saksalaiset olivat kolmantena 32 000 yöpymisvuorokaudellaan, ja vähennystä oli 6,5 prosenttia viime vuodesta. Lähes kaikkien tärkeimpien Suomeen suuntautuvien matkailijamaiden yöpymiset vähenivät tammikuussa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake