PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Laskettelu kasvatti suosiotaan hiihtoloman ajanvietteenä

Etelä- ja Keski-Suomen hiihtokeskukset sivuavat ennätyksiään

SH, 11.3.2009


Hiihtokeskusten suosio on kasvanut viime vuodesta. Kolmen hiihtolomaviikon yhteenlaskettu myynti kasvoi yhdeksän prosenttia ja kävijämäärät neljä prosenttia. Tulos on toimialan strategista kasvutavoitetta parempi. Myyntiään paransivat erityisesti Etelä- ja Keski-Suomen hiihtokeskukset.

- Etelä- ja Keski-Suomen hiihtokeskukset sivuavat kaikkien aikojen myynti- ja kävijämääräennätyksiään, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

Hiihtolomien toimialabarometrin mukaan laskettelun suosio on kasvanut verrattuna viime vuoteen. Etelä- ja Keski-Suomessa talviset olosuhteet näkyvät kauttaaltaan kaksinumeroisina kasvuprosentteina.

- Taloudellinen taantuma näkyy kotimaisen hiihtokeskuskysynnän kasvuna. Perheet tinkivät suuremmista menoista ja ulkomaan matkoista, mutta perheen yhteisestä vapaa-ajasta pidetään kiinni, Tollet päättelee.

Laskettelun matkailutulo oli viime vuonna 610 miljoonaa euroa. Tästä 410 miljoonaa käytettiin laskemiseen ja siihen läheisesti liittyvään matkailukulutukseen ja 200 miljoonaa varusteisiin ja välineisiin.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake