PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Salmonella levinnyt mahdollisesti myös sikatiloille

IA, 10.3.2009


Rehuraisio Oy:n kananrehusta löytynyttä salmonellaa on saattanut levitä myös sikatiloille, kertoo Turun Sanomat verkkolehdessään.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan saastunutta kananrehua tuottaneella linjalla on tuotettu myös sianrehua. Kyseisestä sianrehusta on saatu positiivinen salmonellanäyte.

Evira selvittää nyt yhdessä Rehuraision kanssa, mille tiloille saastunutta rehua on päätynyt. Eviran yksikönjohtaja Kaija Varimo on sopinut läänineläinlääkärin kanssa, että kaikilta kyseisten tilojen eläimiltä otetaan ulostenäyte.

Salmonella on saattanut levitä sikatiloille myös kiertävän rahtisekoittajan mukana. Tilalta toiselle kiertävässä myllyssä sekoitetaan sekä kanan- että sianrehua. Leviämisriski on tätä kautta pienempi.

Tällä hetkellä saastuneeksi epäillään noin 30 kanatilaa. Näistä suurin osa sijaitsee lounaisessa Suomessa, mutta myös muuallakin sijaitsevia tiloja tarkastetaan. Nyt tarkastuksen kohteeksi joutuvat myös sikatilat, joihin Rehuraisiosta on toimitettu rehua tai joihin salmonella on saattanut päätyä rahtisekoittaja-auton välityksellä.

Tilojen testaamisessa menee ainakin viikko.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake