PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kolumnit 

Iloa surusta

Sähköpaimen

 27.2.2001


Lahden hiihtomurheet ovat synnyttäneet koko joukon myös riemastuttavaa materiaalia. Sähköpaimen ei enää viitsi itkeä menetettyä mainetta… Mennyt mikä mennyt. Kyllä tästä vielä noustaan, seuraavilla tarinoilla.

Heti kun Lahden sotku lensi silmillemme alkoi ankara "surutyö". Ensimmäisten joukossa tuli Sähköpaimenen sähköpostiin uusi versio laulusta "Heili Karjalasta".

"Hei huoltsigalta Hemohessin löysin
löysin kassin sangen painavan…".

Seuraavaksi alkoi paukkua tekstiviestejä kännykkään. Ensimmäisten joukossa tuli varma tieto, jonka mukaan Hiihtoliiton lääkärinlaukku on se sama, jolla Metalliliitto takavuosina salakuljetti Ruotsista CIA:n rahaa kommunisminvastaiseen taisteluunsa.

Vieläkin hurjempi oli paljastus, jonka mukaan Kontulan Teboililta oli löytynyt muovikassi. Siinä oli Palmen murhasta epäillyn, syyttömäksi todetun, Christer Pettersonin omistama käsiase, Kalle Ankan vuosikerta ja kalsarit sekä hammasharjan ostokuitti - mutta ei harjaa.

Laulurintamalla Isometsä innoitti, tarjonta jatkui vilkkaana. Parhaasta päästä on klassinen lastenlaulu "Mörrimöykky".

"Isometsän paidan alla on Hemohessin pesä
siellä on pussi ja siellä on ruisku ja Jarilla ohkainen olo.
Tiu-tau-tiu-tau-tili-tuli-taskuun, miehet hiihtää vapaata
pikkuiset vilpit ne piilossa pysyy kirkkaalla päivänvalolla".

Eikä aikaakaan kun Antti Yrjö Hammarbergin, alias Irwinin, legendaarinen "Rentun Ruusu" oli riimitelty uuteen uskoon.

"Saat multa piikin
se dopingpiikki on
sen poimin tuolta ladun varresta
saat multa piikin
se doping piikki on
kuin hemopelle tuli pojasta."

Sitten Sähköpaimenen silmiin sattui työpaikkailmoitus.

TYÖPAIKKAILMOITUS

Hemohesliitto hakee doping-taustaisia ei-kärynneitä kilpahiihtäjiä koulutettaviksi medianhallintaan ja kiellettyjen aineiden toimitusketjun ohjauksen jakeluprojekteihin.

Hemohesliitto odottaa, että sinulla on kilpahiihdollisen ajattelutavan lisäksi farmasiaosaamista ja kanyylinkäytön perustaidot.

Sinulta edellytetään:
- Parin vuoden kokemusta jostain dopingsoidusta valmentautumismenetelmästä, kuten verimanipulaatio, astmalääkitys tai alppimajat.
- Kokemusta hotellihuonesairaalaympäristöistä, esim. korkeanpaikanleiritys käyttäen Hemohes, verensiirrot, mieshormooni, naishormooni sekä peiteaineet.

Muu doping-ympäristön manipulaatiokokemus on sinulle eduksi.

Vaihtoehtoisesti sinulla voi olla hyvä farmakologinen pohjakoulutus ja kiinnostus perusteelliseen alkukoulutukseen tässä tarkemmin nimeltä mainitsemattomassa alaan erikoistuneessa kohteessa.

Hemohesliitto tarjoaa kattavan koulutuksen käyttämiinsä doping-menetelmiin ja tämän hetken johtaviin farmakologisiin ohjelmistoihin. Koulutuksen jälkeen sinua odottavat mittavat haasteet kansainvälisissä kilpatehtävissä.

* * *

Sähköpaimenelle voi myös lähettää emailia; tyhmyyksissään kun lupautui niitä lukemaan... (Mutta EI vastaamaan).

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake