Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysTeollisuuden luottamus suhdanteisiin vahvistui heinäkuussaTeollisuuden luottamus tulevaisuuteen parani heinäkuussa. Luottamusindikaattorin saldoluku oli heinäkuussa 24, kun vastaava lukema oli kesäkuussa 20.


Koko EMU-alueella pisteluku oli 7, kun se kesäkuussa oli 8 ja koko EU-alueella 5 sekä kesä- että heinäkuussa.

Teollisuuden tuotantokapasiteetti oli heinäkuussa selvästi aiempaa paremmin käytössä ja 92 prosenttia vastaajista arvioi kapasiteetin olevan täysin hyödynnettynä. Kesäkuussa näin arvioi 89 prosenttia vastaajista.

Vientikysyntä on jatkunut vahvana ja tilauskirjat ovat yleisesti tavanomaista paksummat. Valmiiden tuotteiden varastot supistuivat selvästi normaalia pienemmiksi.

Lähikuukausien tuotanto-odotukset ovat hyvät ja myyntihintojen uskotaan jatkavan samoin nousuaan.

Suhdannetilanne oli heinäkuussa suhteellisesti paras Suomessa ja Ranskassa sekä heikoin Isossa-Britanniassa.

Rakennusalan suhdannetilannetta kuvaava luottamusindikaattori nousi selvästi Suomessa. Luottamusindikaattorin saldoluku oli heinäkuussa 17, kun se oli kesäkuussa 7.

Rakennusteollisuusyritysten tilauskannat ovat yhä hyvät ja työvoiman määrää suunnitellaan lisättävän lähikuukausina.

Koko talouden ilmapiiri-indikaattori pysyi Suomessa korkealla. Indikaattorin pisteluku oli heinäkuussa 104,9, kun se kesäkuussa oli 104,8.

Koko EU:n keskiarvo oli sekä heinä- että kesäkuussa 103,9. Myös EMU-alueella indikaattori pysyi muuttumattomana molempina kuukausina ja oli 104,0.

IA
4.8.2000


Talous -sivulle