Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Putin - Venäjän presidentinvaalien ennakkosuosikki

Venäjän parlamentin ylähuone eli liittoneuvosto päätti presidentti Boris Jeltsinin eron jälkeen, että presidentinvaalit pidetään 26. maaliskuuta. Erotessaan Jeltsin päätti, että ero astuu voimaan heti ja että virkaa tekevänä presidenttinä toimii vaaleihin saakka Vladimir Putin.

Kenen lauluja laulat Vladimir Putin?

Venäjän valtarakenne on viimeisten vuosien aikana uudelleen muotoutunut. Vanhan kommunistisen oligarkian tilalle on noussut suurliikemiesten ja armeijan vaikuttajien joukko. Valtion omaisuutta haalineista liikemiehistä monet tosin ovat vanhan kommunistisen nomenklatuuran kasvatteja.

Venäjän sotilasviranomaiset huolissaan sotauutisoinnista

Korkea-arvoinen venäläinen virkamies kertoi Russia Today -lehdelle keskiviikkona Kremlissä, että vaikutusvaltainen turvallisuusneuvosto on kutsuttu ensi kertaa koolle keskustelemaan tiedotuspolitiikasta. Sama lähde korosti, ettei kysymyksessä kuitenkaan ole paluu neuvostoaikojen sensuuriin.

Ranskan koulutytöille jaetaan katumuspillereitä

Ranskan lukioissa on alettu jakaa koulutytöille ns. katumuspillereitä ei-toivotun raskauden ehkäisyyn. Koulujen terveydenhoitajat ovat viime torstaista asti voineet vapaasti jakaa pillereitä nuorille oppilaille. Vanhoilliset katoliset piirit ovat uudistuksesta kuohuksissaan.

Perun presidentinvaalikampanja käyntiin kohutunnelmissa

Vuosituhannen ensimmäisten presidentinvaalien kampanja Perussa on lähtenyt liikkeelle kuohuvassa ilmapiirissä, jonka on aiheuttanut nykyisen presidentin Alberto Fujimorin asettuminen uudelleen ehdolle.

Kierrätystahti hidastumassa Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa ollaan edelleen kaukana tavoitteesta, jonka mukaan kiinteästä yhdyskuntajätteestä puolet pitäisi olla kierrätysastioissa vuonna 2000.

Suomesta palautetut romanit etsivät uusia pakomaita

Terve, terve, kajahtaa suomeksi kuin yhdestä suusta lähellä Ukrainan rajaa Slovakiassa sijaitsevan Pavlovcen kylässä romanien asuma-alueella.

USA:n liikenneministeriö kuuntelee lentomatkustajien kauhukertomukset

Lentämisestä on karissut viime vuosina siihen aikoinaan liittynyt hohto ja ylellisyys ainakin, jos matkustaa turistiluokassa.

Influenssa riehuu ympäri maailmaa

Thaimaa yrittää estää Yhdysvalloissa ja Euroopassa riehuvan influenssan tuloa maahan.

Kiistelty Pinochet ilmeisesti pian vapaaksi

Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet vapautuu ilmeisesti kotiarestista muutaman päivän kuluessa ja välttyy näin joutumasta oikeuteen vastaamaan syytteisiin ihmisoikeusloukkauksista.

Indonesian presidentti vastustaa "pyhää sotaa"

Indonesian presidentti Abdurrahman Wahid sanoi tiistaina vastustavansa jyrkästi suunnitelmia islamilaisen pyhän sodan aloittamisesta Molukkien saariryhmän kristittyä vähemmistöä vastaan.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun