Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Osakkeita pitää ostaa, ei myydä

Tie vaurauteen on sittenkin yksikertainen, jos on uskominen professoritason neuvoon. Osakkeita pitää ostaa jatkuvasti, ei myydä.

Tuloratkaisu ei muuta kansantalouden ennusteita

Rakenteilla olevan tulopaketin noin kolmen prosentin sopimuskorotusten taso on taloustutkijoiden mukaan odotusten mukainen. Tuloratkaisun takia ei kansantalouden ennusteita tarvitse muuttaa. Tupo-ratkaisua pidettiin yleisesti neutraalina tai aavistuksen korkeana, mutta sen kanssa voi tutkijoiden arvion mukaan elää.

Kilpailuvirasto: Juomapakkausvero vääristää kilpailua

Kilpailuvirasto puuttui jälleen maanantaina ympäristösyistä perittävän juomapakkausveron kilpailua vääristäviin vaikutuksiin.

Glaxo ja SmithKline yhdistyvät lääkejätiksi

Brittiläiset lääkeyhtiöt Glaxo Wellcome ja SmithKline Beecham ilmoittivat maanantaina, että ne ovat sopineet yhdistymisestä maailman suurimmaksi lääkealan konserniksi. Sen arvioitu markkina-arvo on 114 miljardia puntaa eli yli tuhat miljardia markkaa.

Jättifuusio käynnisti fuusiohysterian Yhdysvalloissa

America Onlinen (AOL) ja Time Warnerin fuusioituminen on käynnistänyt Yhdysvalloissa huhumyllyn siitä, mitkä vanhan ja uuden media-alan yritykset sulautuvat seuraavaksi.

Amerikkalaisviranomaiset haluavat pirstoa Microsoftin

Yhdysvaltain hallitus haluaa pirstoa ohjelmistojätti Microsoftin kolmeen osaan ja saada näin päätökseen yhtiötä käytävän oikeudenkäynnin, jossa Microsoftia syytetään monopoliasemansa väärinkäytöksistä.

Verkkomainonnassa vielä paljon kehitettävää

Verkkoa käytetään Suomessa vielä enimmäkseen yritysten tiedonvälitykseen. Jotta käyttö lisääntyisi kaupankäynnissä, verkkomainonnan palvelua olisi pystyttävä kehittämään.

Euroalueen huippumatalissa koroissa nousupaineita

Ekonomistit odottavat Euroopan keskuspankin nostavan kevään mittaan ohjauskorkoaan. Syynä tähän ovat euroalueen koheneva talouskasvu ja inflaation asteittainen kiihtyminen.

Työpoliittinen aikakauskirja nostaa keskusteluun työllisyysasteen

Uusin Työpoliittinen aikakauskirja nostaa keskusteluun työllisyysasteen. Työllisyysasteen kasvu yltänee vuonna 1999 noin kahteen prosenttiyksikköön.

Sähkömarkkinat myllerryksessä: Sähköpörssi laajenee

Sähkökauppa elää valtaisaa myllerrystä. Pitkien sähkösopimusten sijaan sähkökauppaa käydään nyt joka sekunti sähköpörssin aukioloaikana.

Virossa kiistellään puhelinverkoista

Virossa toimivat yksityiset teleoperaattorit ja valtiojohtoinen Eesti Telefon ovat eri mieltä yksityisten yhtiöiden toimiluvan tulkinnasta.

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi 5 prosenttia heinä-syyskuussa

Teollisuusyritysten liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan 5 prosenttia, kun verrataan vuoden 1999 kolmatta neljännestä edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen.

LEL etsii yhteistyökumppania

LEL Työeläkekassa etsii yhteistyökumppania vakuutustoimintaan. Kumppanitunnustelu on osa kehittämisselvitystä, jota LEL:n sisäisessä työryhmässä tehdään.

Kolmannes iäkkäistä pitkäaikaistyöttömistä valmiita palaamaan töihin

Kelan julkaiseman seurantatutkimuksen mukaan vain kolmannes iäkkäistä pitkäaikaistyöttömistä olisi valmiita palaamaan aktiivisesti työelämään. Kolmannes haastatelluista odotti eläkkeelle pääsyä. Kolmannes puolestaan ei sairauden vuoksi ollut valmiita palaamaan työelämään.

Ikääntyneille työttömille työpaikkoja Etelä-Suomessa

Vuoden alussa työttömäksi jääneitä ikääntyneitä pyritään työllistämään kunnissa valtion tuen avulla. 55-59-vuotiaat on tarkoitus työllistää jo työttömyyden alussa.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun