Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Influenssaepidemian huippu pian käsillä

Talven influenssaepidemian huippua odotetaan tänä vuonna tavallista aikaisemmaksi. Kansanterveyslaitoksen laboratorionjohtaja Reijo Pyhälä uskoo, että epidemian huippu saavutetaan vielä tämän kuun aikana.

Sosiaalista luottoa haettu rästivelkojen maksuun ja terveyskuluihin

Sosiaalisten luottojen kysyntä on roimasti ylittänyt niiden tarjonnan. Sosiaalialan tutkimuskeskus Stakes julkaisi torstaina ensimmäisen asiaa koskevan selvityksensä.

Olkiluoto sopii ydinjätteen loppusijoitukseen

Eurajoen Olkiluoto sopii Säteilyturvakeskuksen (STUK) mukaan hyvin käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituspaikaksi.

Tarkastus paljasti: Leikkikenttä voi olla loukku

Länsi-Suomen lääninhallituksen tarkastus paljasti, että lasten leikkikenttien keinuissa, karuselleissa, köysiradoissa ja liukumäissä on paljon korjattavaa.

Ehkäisyä uranaisille ja ailahtelevaisille

Pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetut ehkäisykapselit yksinkertaistuvat. Markkinoille on tullut keltarauhashormonia sisältävä varmaksi mainostettu ehkäisykapseli, jonka vaikutusaika on kolme vuotta.

Terveyspalvelut eivät jakaudu tasapuolisesti

Suomen terveydenhuoltojärjestelmää on totuttu pitämään kattavana ja tasa-arvoisena. Myytti on alkanut murentua sitten 1990-luvun laman. Eniten ovat saaneet kärsiä mielenterveyspotilaat.

Geenitutkimuksen moraalipulma ns. epäpotilaat

Etenevä geenitutkimus synnyttää ns. epäpotilaiden joukon. He ovat ryhmä terveitä ihmisiä, joiden geeniprofiili kuitenkin enteilee suurta vakavan sairauden vaaraa. Pitäisikö ihmiselle kertoa vakavan sairastumisen riskistä, jos ennaltaehkäisevää hoitoa ei ole?

Mielenterveyslaki kaipaa täsmentämistä

Psykiatrisessa hoidossa on joskus tilanteita, joissa potilaiden yksilönvapautta joudutaan rajoittamaan. Tällaisten vapaudenrajoitusten tulee perustua lakiin, joka on selkeä, yksiselitteinen ja tarkkarajainen, eduskunnan apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio korostaa.

Masennus iskee helposti uudestaan

Yli puolet masennuspotilaista sairastuu uudelleen masennukseen myöhemmin elämänsä aikana.

Lapsena uuden elimen saanut pärjää hyvin aikuisena

Valtaosa lapsena uuden munuaisen, maksan tai sydämen saaneista elää aikuisena kuin kuka tahansa terve saman ikäinen.

Vaalimaan rekkaröntgen aloitti toimintansa

Vaalimaan tullin läpivalaisulaitos on aloittanut toimintansa. Ensimmäiset läpivalaisut tehtiin tullissa testausmielessä jo marraskuussa, jolloin laite luovutettiin tullin käyttöön.

Metsäntutkimuslaitoksen halutaan kehittävän Joensuun tutkimusasemaansa

Joensuun yliopisto esittää Metsäntutkimuslaitokselle, että se panostaisi voimakkaasti Joensuun tutkimusasemansa kehittämiseen.

60-luvulla asennetuista öljysäiliöstä tullut ympäristöongelma

Marttilassa havaittiin pari viikkoa sitten öljyvuoto, jossa maatilan farmisäiliöstä oli päässyt öljyä maastoon arviolta 1 500-2 000 litraa. Öljyä oli valunut peltoja pitkin kohden kahden kilometrin päässä sijaitsevaa Aurajokea. Vanhoista ja huoltamattomista öljysäiliöistä on tullut uhka maaperälle.

Sivun alkuun