Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Elektroninen apokalypsi - nyt!

Tietoverkot ovat haavoittuvia kaikenlaisille hyökkäyksille. Yritykset ja valtiot joutuvat suojautumaan poliittista hakkerointia, teollisuusvakoilua ja jopa elektronista sodankäyntiä vastaan.

Viikon pelidemo: SWAT 3 - Close Quarters Battle

Rainbow Six aloitti uuden toimintastrategiapelien genren, jossa tarkoituksena ei ollut edellisistä peleistä tuttu päätön räiskintä, vaan huolella suunnitellun taktiikan pikkutarkka toteutus. Myös muut pelitalot muuttivat toimintapeliensä luonnetta Rainbowia vastaavaksi.

WAP tietää, missä sataa

Ensimmäistä kertaa on mahdollista tietää etukäteen, sataako työmatkalla tai ehditäänkö futistreenit pitää kuivan sään aikana.

Tanskalainen Jan levittää nauramisen ilosanomaa

Tanskalainen Jan Thygesen Poulsen on perheetön ja työtön, joten hänellä on runsaasti aikaa poikkeukselliselle harrastukselleen; hän nimittäin houkuttelee kanssaihmisiään nauramaan.

Lisää valaistusta Hitlerin ns. lopulliseen ratkaisuun

Kaksi Yhdysvaltain kansallisarkistosta löydettyä asiakirjaa antaa lisävalaistusta kysymykseen, antoiko Hitler todella kirjallisen määräyksen Saksan juutalaisten tuhoamisesta kuten on väitetty.

Metsäsuomalaiset pystyttivät saunan reviirinsä merkiksi

Suomalainen sauna on saanut nykyisen muotonsa metsäkansojen piirissä asuvien suomalaisten saunasta. Sen perusolemukseen kuuluu kaksi asiaa: salvostekniikka, jolla tämä rakenne pystytettiin ja kiuas.

Nuorten tupakkavalistuksessa ei nössöily auta

Nuorille suunnatuissa tupakoinninvalistuskampanjoissa ei nössöily auta. Raa'at kuvat mustuneista keuhkoista ja huulisyövästä pysäyttävät nuoret parhaiten pohtimaan, kannattaako tupakointi.

Alkoholin salakalorit suuri syy suomalaisten lihoamiseen

Merkittävä syy suomalaisten lihoamiseen ovat alkoholista huomaamatta saatavat kalorit, muistuttaa kansanterveyslaitoksen professori Pirjo Pietinen. Vaikka tämä vyön pitenemisen syy liittyy enemmän miehiin, se ilmenee yhä useammin myös nuorilla naisilla.

Kriisin jälkipuinnista paljon hyötyä oikein tehtynä

Norjan viranomaiset aloittivat heti tiistain junaturman jälkeen laajan psykologisen tukipalvelun. Apua tarjottiin eloonjääneille, omaisille, avustushenkilökunnalle ja eri ammattiryhmille mm. poliiseille ja journalisteille.

Biisoninkasvatus kukoistaa USA:ssa

Biisoni ei ole enää uhanalainen eläin Yhdysvalloissa, päinvastoin.

Uhanalaisten eläinten tuonti ja kauppa Suomessa vähäistä

Suomessa harjoitetaan edelleen muita EU-maita vähemmän kauppaa uhanalaisilla eläimillä ja kasveilla, kertoo Suomen ympäristökeskus.

Suomalaisturistit ja paikallisväestö Espanjan auringossa

Suomalaisturistit ja paikallisväestö eivät juurikaan kohtaa toisiaan muuten kuin kaupallisissa asioissa Costa del Solin suositussa matkailukohteessa Fuengirolassa.

Kauppahallielämää läpi Helsingin kulttuurivuoden

Helsinkiläisen Hakaniemen hallin kauppiaat haluavat tutustuttaa kävijät suomalaiseen elävään hallikulttuuriin kulttuurikaupunkivuonna 2000. Teemavuosi alkoi perjantaina 14.1.

Monet mikrobit villiintyvät pakastimen pamahtaessa

Kun kotitalouden pakastin lakkaa yllättäen hurisemasta, tarvitaan erilaisia toimia, joilla voidaan välttää ruoan pilaantuminen. Yleissääntö on, että tuotetta, joka on sulanut usean tunnin ajan, ei pitäisi enää pakastaa uudelleen.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun