Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Suomen talous - valkeassa pilvessä tummaa reunassa

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) ja Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Pentti Vartia maalaavat kuin yhdestä suusta Suomen talouden taivaan lähivuosiksi kirkkain värein. Molemmat kuitenkin varoittavat horisontissa väijyvistä pilvistä.

Pk-yritysten luottamus tulevaisuuteen säilynyt hyvänä

Pienet ja keskisuuret yritykset luottavat vahvasti tulevaisuuteen uusimman suhdannebarometrin mukaan. Minkäänlaista käännettä huonompaan suuntaan tuorein kysely ei ennakoi.

Järventaus: Suhdanneraportti antaa uskoa tulevaisuuteen

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen mukaan tuoreimpaan pk-yritysbarometriin kannattaa paneutua tavanomaista huolellisemmin. Vaikka epävarmuutta ja uhkia voi aistia, pienet ja keskisuuret yritykset suhtautuvat tulevaisuuteen myönteisesti.

EKP: Öljy ja euro lisäävät inflaatioriskiä

Euroalueen kuluttajahintojen nousupaineet kasvavat Euroopan keskuspankin mukaan öljyn hinnan nousun ja euron alhaisen kurssin vuoksi.

Opettaisiko Boxmanin konkurssi verkkokauppiaita?

Boxmanin konkurssi tuo toivottavasti tolkkua verkkokauppoihin. Asiakkaat eivät tarvitse verkkoon yhtään uutta kauppiasta, joka tarjoaa tavanomaista tavaraa tavanomaisilla hinnoilla, mutta viikkokausien toimitusajalla.

Pelkkä markkinointi ei riitä nettikaupassakaan

Helsingin kauppakorkeakoulun Elektronisen kaupan instituutin johtaja Jukka Kallio ei ole yllättynyt ruotsalaisten nettikauppojen vaikeuksista.

Työnantajat ja työntekijät eri mieltä veroluonteisten sosiaalimaksujen leikkauksista

Heikkojen vuosien varalle kerättävien EMU-puskureiden täyttyminen tuo mahdollisuuden pienentää pääosin työnantajien maksamia työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja.

Makeistehdas menestyy hulluilla ideoilla

Tanskan makeisteollisuuden "paha poika" BonBon on vakiinnuttanut asemansa Pohjolan karkkimarkkinoilla. Tehdas tunnetaan Suomessakin hassunnimisistä makeispusseistaan kuten Koiran pöräykset, Murkun lirut ja Linnun löysät.

EU hakee tukea uudelle WTO:n neuvottelukierrokselle

Euroopan unioni pyrkii kauppakomissaari Pascal Lamyn mukaan edelleen laajan kauppaneuvottelukierroksen aloittamiseen Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa. Euroopan unioni on sitoutunut uuden kierroksen aloittamiseen ja pyrkii luomaan edellytyksiä sen aloittamiseksi, sanoi Lamy keskiviikkona.

Vanhat kiistat nousevat esiin WTO:n maatalousneuvotteluissa

Kansainvälisen maatalouskaupan vapauttamisesta ja maatalouden tuen leikkaamisesta on nousemassa uusi kiista Maailman kauppajärjestössä WTO:ssa. Suurten kauppamahtien WTO:n maatalouskomitealle tekemät alustavat ehdotukset viittaavat siihen, että varsinaiset maatalousneuvottelut alkavat joskus ensi vuonna uudelleen WTO:n Seattlen ministerikokousta edeltäneiden neuvottelujen alkuasetelmista.

Maatalouspolitiikassa on päällä peruutusvaihde

Maailman kauppajärjestön WTO:n julkistamien maataloutta koskevien jäsenmaiden neuvottelualoitteiden perusteella näyttää siltä, että maatalousneuvotteluissa on palattu takaisin lähtöruutuun. Kuvaannollisesti teollisuusmaat ovat monopolipelin termein palanneet sinne "pankin kautta".

Gallup: Korkeat työnantajamaksut estävät uusien työpaikkojen synnyn

Lähes kolme neljäsosaa suomalaisista pitää liian korkeita välillisiä työvoimakustannuksia suurimpana syynä siihen, ettei uusia työpaikkoja ole syntynyt enempää talouden suotuisasta kehityksestä huolimatta.

KKK:n selvitys: Kasvukeskukset vetävät yrityksiä

Suomalaisten yritysten sijoittumisen kannalta alueiden suurimmat vetovoimatekijät ovat kasvu, hyvät liikenneyhteydet ja sopivien työntekijöiden tarjonta. Myös viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö ovat yrityksille merkittäviä tekijöitä.

MTTL: Maaseudun pienyritysten määrä kasvanut myös syrjäisillä alueilla

Maaseudun pienyritysten määrän ja rakenteen kehitys erityyppisillä maaseutualueilla seurasi selkeästi yleistä taloudellista kehitystä. Syrjäisillä alueilla yritysten lukumäärän, henkilöstön ja liikevaihdon kasvu on ollut hitaampaa kuin muualla, mutta kasvua on kuitenkin tapahtunut.

Pankkien lainojen kasvu hidastui 5,8 prosenttiin

Pankkien lainakasvu hidastui Suomen Pankin keräämien tietojen mukaan edelleen elokuun aikana.

Kauppa haluaa purkaa pullopoolin

Vähittäiskauppa haluaa panimoiden palautuspullopoolin purettavaksi. Lakiin perustumaton pullopooli on päivittäistavarakauppiaiden mielestä korvattava ympäristöllisesti tehokkailla ja kilpailullisesti avoimilla järjestelmillä.

IEA: Öljyn hinta tasaantunut, mutta markkinat hermostuneita

Raakaöljyn hinta on Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n mukaan tasaantunut syyskuun hintahuipusta.

Viikon verovinkki

Vielä voit vaikuttaa siihen, joudutko maksamaan veroa osakeyhtiöltäsi ottamasta lainasta. Jos maksat tänä vuonna ottamasi lainan pois ennen 31.12.2000, ei lainasta mene veroa.

Sivun alkuun