Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Uudistuva media vaatii keskustelua journalismin perusteista

Yliassistentti Ari Heinonen Tampereen yliopiston tiedotusopin laitokselta esittää väitöskirjassaan mielenkiintoisia näkemyksiä uudistuvaan journalismiin. Heinosen mukaan uusi teknologia ei ole muutoksen ydin, vaan journalismin aseman ja tarpeen uusi määrittely.

Kannabista kokeillut 45 miljoonaa eurooppalaista

Joka viides eurooppalainen eli 45 miljoonaa ihmistä on kokeillut kannabista ainakin kerran ja noin 15 miljoonaa eurooppalaista viime vuonna.

Uusi tekniikka avuksi hovioikeusmenettelyn kehittämisessä

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa hovioikeusmenettelyä koskevien säännösten tarkistamista. Työryhmä ehdottaa uuden tekniikan, muun muassa puhelimen ja videokokouksen hyväksikäyttöä useissa erilaisissa yhteyksissä hovioikeusmenettelyn tehostamiseksi.

Yksityistienpitäjille esitetään lisää harkinnanvaraa

Yksityisteitä ylläpitäville tiekunnille ehdotetaan lisää harkinnanvaraa tienpidon järjestämiseen ja kustannusten kattamiseen. Samalla nykykäytäntöjä halutaan kirjata lakiin.

EU-raporteissa Suomen uimavedet eivät näytäkään puhtailta

Vaikka Suomi onkin tunnettu puhtaista vesistään, eivät täkäläiset uimarannat sijoitu EU-tilastojen puhtaimpien joukkoon.

Viranomaiset vasta aloittamassa geeniruuan pitoisuusvalvontaa

Elintarvikeviranomaiset ovat jälkijunassa aloittamassa ruuan geenimuunneltujen ainesosien pitoisuuden pistokokeita. Käytännössä testeillä on tarkoitus varmistaa se, että kuluttajan oikeus tietää, mitä suuhunsa panee, toteutuu.

Liikenteen päästöt merkittävä terveysriski

Liikenteen ja yhdyskuntailman epäpuhtaudet ovat suomalaisittain merkittävä terveysriski.

Otsonipitoisuuksia rajoitetaan EU-maissa

EU-maat yrittävät vähentää otsonipitoisuuksia ilmakehässä. Alailmakehän otsoni on vaivaksi muun muassa astmaatikoille, mutta haittaa myös kasvillisuutta.

Yksityisen päivähoidon tuki hyvätuloisille

Yksityistä päivähoitoa käyttävät perheet ovat selvästi hyvätuloisempia ja paremmin koulutettuja kuin kunnallista päivähoitoa käyttävät. Kunnissa, joissa yksityistä hoitoa tuetaan lisäksi kuntalisillä, saattaa yksityinen hoito tulla hyvätuloisille jopa kunnallista päivähoitoa halvemmaksi.

Hammashoidon onnistuminen riippuu kunnasta

Isoissa kaupungeissa ei ole vielä tarkkoja arvioita siitä, miten kunnallisen hammashoidon laajentuminen voisi käytännössä toteutumaa. Selvää on, että ilman uusia hammashoidon virkoja ja tiloja hallituksen ajama uudistus lisää jonoja ja laskee kunnan koko hammashoidon tasoa.

Kalajoki tähtää merenrantamatkailun osaamiskeskukseksi

Kalajoki tähtää merenrantamatkailun osaamiskeskukseksi. Hiekkasärkkien aluetta kehitetään seuraavien kuuden vuoden aikana peräti 800 miljoonalla markalla, osin EU:n tuella.

Työryhmä valmistelee puolustusvoimille huumestrategian

Puolustusvoimiin on perustettu työryhmä, jonka tehtävänä on laatia suomalaiseen huumepolitiikkaan perustuva puolustusvoimien huumestrategia.

Kiinteistöliitto: Kiinteistöveron kunnittaiset erot yhä huomattavia

Suomen Kiinteistöliitto kaipaa kohtuullisuutta kiinteistöverokeskusteluun. Kiinteistövero on kunnallinen varallisuusvero, jonka käytännössä maksaa aina kiinteistön käyttäjä - olipa hän sitten omistaja tai vuokralainen, liitto huomauttaa.

Sivun alkuun