Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Fuusio - energialähteiden kuningas Midas?

Kaikki maapallon elämä on fuusioreaktioiden varassa, koska oma aurinkomme on jättimäinen fuusioreaktori. Fuusion energiantuotto on erinomainen, ja voimalaitokseen valjastettuna se tarjoaisi kestävän ja lopullisen vastauksen ihmiskunnan energiakysymykseen.

Eläkeläiset - huumoria ja humppaa humalassa

Suuri suomalainen juopottelukirja ei ole suomalaisen ryyppäämisen historiikki, vaan vähemmän ryppyotsainen tarina Eläkeläisistä. Yhtyeestä, joka on tehnyt jotain sellaista, jota kukaan järkevä ei välttämättä kuvittelisi tekevänsä: soittanut suomalaista humppaa umpikännissä saksalaisyleisölle.

Viikon pelidemo: Grand Prix 3

Kun Microprosen ja Geoff Crammondin Grand Prix 2 ilmestyi vuonna 1996, se oli realistisin koskaan nähty formulasimulaattori. GP2:sta pidettiin vertailukohtana kaikille formulapeleille näihin päiviin asti. Pelin seuraajaa Grand Prix 3:sta onkin kehitelty lähes neljä vuotta.

Uuden sukupolven Internet käyttöön Suomessa

Sonera otti tiistaina käyttöön seuraavan sukupolven Internet-verkon. Sonera kertoo yhdistäneensä Internet-liittymään ja -verkkoon nopeuden lisäksi ominaisuuksia, jotka muuttavat Internetin turvalliseksi ja hallituksi mediaksi.

Operaatio Stella Polaris heräämässä henkiin

Operaatio Stella Polariksen alkuperäisiä asiakirjoja on edelleen olemassa, vaikka virallisesti ne tuhottiin Ruotsissa maan sotilasjohdon määräyksestä kohta toisen maailmansodan jälkeen, heinäkuussa 1946.

Sotalapset etsivät totuutta menneisyydestään

Keski-Suomen sotalapset ovat koonneet omat ja kohtalotovereidensa varhaiset kokemukset kirjaksi.

Kymenlaakson kalliomaalaukset tutkittu

Neljännesvuosisadan kestäneen tutkimustyön tuloksena on julkaistu kirja Kymenlaakson kalliomaalaukset. Amanuenssi Timo Miettisen teos on ensimmäinen ammattitutkijan tekemä kirja maamme kalliomaalauksista.

Henkilääkärin suuri tarina suomeksi

"Huhtikuun 5. päivänä vuonna 1768 Johann Friedrich Struensee otettiin Tanskan kuninkaan Kristian seitsemännen henkilääkäriksi ja neljä vuotta myöhemmin hänet teloitettiin". Näin alkaa yksi syksyn kiehtovimmista kirjoista, ruotsalaisen Per Olov Enquistin Henkilääkäri, joka on juuri ilmestynyt suomeksi.

Tietokoneanalyysi tarkentaa sepelvaltimotaudin tunnistusta

Sepelvaltimotaudin tunnistusta voidaan tarkentaa merkittävästi Tampereen teknillisessä korkeakoulussa kehitetyllä tietokoneanalyysilla. Uusi menetelmä otetaan koekäyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vuoden 2001 alussa.

Strip-lapset tulossa jo murrosikään

Turussa on ryhdytty selvittämään, lisääkö lapsuudessa sairastettu krooninen keuhkoklamydiainfektio sepelvaltimotaudin riskiä.

Historialliset majakat uhkaavat rapistua

Merenkulkuhallinnon rakennusperinnön luetteloinnissa on kenttätyöt saatu päätökseen. Museoviraston ja merenkulkulaitoksen vuonna 1996 aloittamassa inventoinnissa selvitettiin kattavasti historialliset majakat ja luotsivartiorakennukset.

Voiveikkonen ja muita paikannimiä...

Maanmittauslaitos on koonnut yhteen pakettiin yhteensä noin 800 000 paikannimeä ympäri Suomen. Sähköisessä nimistörekisterissä ovat kaikki peruskartoista löytyvät paikannimet ja vähän enemmänkin, sillä mukaan on päässyt kulttuuri- ja muinaismuistonimistöä aina jättiläiskivenmurikoista peltoaukeisiin.

Funktionaalisuuden nousu edellyttää laajaa tiedeyhteistyötä

Funktionaalisuuden nousu yhä vahvemmaksi elintarviketrendiksi edellyttää teollisuudelta aiempaa laajempaa tieteellistä pohjatyötä.

Syksyn vihanneksista syntyy monia herkkuja

Kun käytettävissä ovat hyvät raaka-aineet ja ne valmistetaan oikein, ei ruoanlaitossa tarvitse konstailla.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun