Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys







Hallitus saa suorapuheisen työministerin



Uudeksi työministeriksi tuleva kansanedustaja Virpa Puisto, 53, tunnetaan suorapuheisena ja suorasukaisena poliitikkona, joka karttaa turhaa jahkailua.


Puisto tunnistaa kuvasta itsensä, mutta luonnehtii itseään mieluummin "ystävällisen päättäväiseksi". Puiston sanallista tulitusta ovat saaneet kuulla mm. ryhmätoverit, jotka ovat pyrkineet pyristelemään pois rivistä, kun olisi pitänyt tukea hallituksen ikäviä päätöksiä.

Hän on ojentanut tovereitaan eduskuntaryhmänsä varapuheenjohtajan paikalta vuodesta 1996 alkaen.

Lähituntumaa ikävien säästöpäätösten läpiviemiseen Puisto sai viime vaalikaudella sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana.

Uusi ministeri on koulutukseltaan erikoissairaanhoitaja. Vuonna 1969 alkanut sairaanhoitajan työ vaihtui 1973 ensi-, turva- ja nuorisokodin johtajan tehtävään.

Turussa syntynyt Puisto aloitti poliittisen uransa kotikaupunkinsa valtuustossa 1981. Kansanedustajana hän on ollut vuodesta 1987 lähtien. Kaksissa viime vaaleissa hän keräsi Varsinais-Suomesta noin 7 000 ääntä.

Valtakunnan julkisuudessa uusi ministeri on vähemmän tunnettu. Hän kuuluu niihin, jotka eivät pidä itsestään suuremmin ääntä eivätkä joka käänteessä tuppaudu julkisuuteen.


Työministerit jätetty yksin

Puisto sai kuulla tulevasta tehtävästään keskiviikkoiltana, kun pääministeri Paavo Lipponen kutsui keskustelemaan asiasta.

Työministerin tehtävästä ei yleensä kiitosta seuraa eikä se ole ollut omiaan vauhdittamaan ihmisen uraa jatkossa. Asiasta puhuttiin myös Kesärannan keskustelussa illalla.
- Ei niin, että pelkäisin, ettenkö pärjäisi yksin ja sen vuoksi pyytäisin apua, Puisto lisää heti.

Hän oli vain pannut merkille, että vaikeina hetkinä työministerit ovat jääneet kovin yksin ja muut ministerit ovat vältelleet leimautumisen pelossa jopa joutumasta samaan kuvaan.

Uuden ministerin erikoinen etunimi ei ole kirjoitusvirhe. Isän päättämä nimivalinta viittaa pääsiäisajan virpomiseen. Yhtään tavallisempi ei ole toinenkaan etunimi: Terhikka. Rippikouluikään hänestä puhuttiin Terhakkana.

STT-MH
11.2.2000


Politiikka -sivulle