Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:




Kotimaa


Paula Kokkonen: Keskustelu lääkintäoikeudesta liian vähäistä

Lääkintäoikeuden 13. maailmankongressin puheenjohtaja, WAML:n varapresidenttinä jatkava kansanedustaja Paula Kokkonen (kok.) kaipaisi lisää kansallista keskustelua lääkintäoikeuden kysymyksistä.

Keskisuuret ja pienet kaupungit voivat menestyä verkostoitumalla

Kaupunkien keskinäinen verkostoituminen voi auttaa keskisuuria ja usein myös pieniä kaupunkeja kohentamaan asemaansa eurooppalaisessa kaupunkikilpailussa, toteaa toimittaja Hannu Taavitsaisen tuoreessa selvityksessään.

Helsingin seutu on Suomen ainoa metropolialue

Suomen kaupungeissa on lukuisia "yhden tehtaan" kaupunkiyhdyskuntia, mutta niiden vastapainona on lukuisia useaan toimialaan erikoistuneita kaupunkeja, samoin kuin kaupunkeja, joilla on hyvin alhainen erikoistumisprofiili.

Lääkeabortti on perinteistä "luonnollisempi" vaihtoehto

Abortti on kiivaiden keskustelujen kestoaihe. Viime aikoina puhuttanut pilleriabortti jakaa kannanotot kahtia: toiset tuomitsevat tabletit jyrkästi, toiset taas toivottavat ne tervetulleiksi kauan kaivattuna vaihtoehtona kirurgiselle kaavinnalle.

Lääkeaborttia ollaan ottamassa rutiinikäyttöön

Lääkkeellisessä raskaudenkeskeytyksessä käytettävälle mifepristonille myönnettiin Suomessa myyntilupa tämän vuoden tammikuussa. Rutiinikäyttöön lääkeaborttia ollaan kuitenkin ottamassa sairaaloissa vasta nyt.

Hornetit ilmavoimien pääkalusto 30 vuotta

Viimeinen Suomen tilaama Hornet-hävittäjä luovutettiin Ilmavoimille tiistaina Kuorevedellä. Ilmavoimilla on sen jälkeen käytössä kaikkiaan 64 Hornetia, joista 57 yksipaikkaista on koottu Suomessa.

Hornetin teho teki vaikutuksen lentäjiin

Hornet-torjuntahävittäjien aikakausi alkoi Suomessa 7. marraskuuta 1995, jolloin ensimmäiset neljä konetta laskeutuivat Satakunnan lennostoon Pirkkalaan. Koneet tuotiin St. Louisista Yhdysvalloista.

Syksyn koulutielle rientää pian tuhansia oppilaita

Pian alkava lukuvuosi kerää pulpettien ääreen tuhansia oppilaita. Syksyn opinnot peruskouluissa ja lukioissa aloitetaan useimmissa kunnissa elokuun 14. tai 15. päivänä.

Lähes 60 000 esikoululaista lähtee ensi kertaa liikenteeseen

Tienylitys on koulumatkan turvattomin kohta Suomen liikenteessä kuolee vuosittain liki koululuokallinen lapsia. Noin 30:n alle 15-vuotiaan kuolonuhrin lisäksi liikenteessä loukkaantuu tuhatkunta lasta.

Vanhemman tuki tärkeää ekaluokkalaiselle

Ensimmäistä kertaa koulutielle suuntaava lapsi tarvitsee paljon vanhemman tukea. Jännittävään koulumaailmaan sekä uusiin tapoihin ja kavereihin tutustuminen sujuu ekaluokkalaiselta parhaiten yhdessä vanhemman kanssa.

Erityisopetus lisääntynyt vauhdilla

rityisopetukseen siirrettyjen oppilaiden määrä on lisääntynyt nopeasti muutamassa vuodessa. Viime vuonna normaalin pituista oppivelvollisuutta suorittavia erityisoppilaita oli koko maassa jo 16 450 eli kolmanneksen enemmän kuin 1996.

Erityisopetuksen tilanne selvitetään

Opetusministeriö asettaa todennäköisesti vielä tänä vuonna työryhmän arvioimaan koulujen erityisopetusta.

Kouluruokailu oiva alku terveellisille ruokailutavoille

Kouluikäisille säännöllinen ateriointi on tuiki tärkeää jo ensimmäiseltä luokalta lähtien. Paitsi että se on välttämätöntä kasvun ja terveyden kannalta, se näyttää suojaavan myös lihavuudelta. Terveellisen syömisen tukemiseen tarvitaan lapsen ympärillä olevia aikuisia.

Päivän pikagallupit koetaan jo äänestämistäkin paremmaksi vaikutuskeinoksi

Vastaamalla päivittäisiin mielipidekyselyihin ihmiset kokevat vaikuttavansa asioihin kenties paremminkin kuin äänestämällä vaaleissa, kärjistää filosofian tohtori Maija Kallinen Oulun yliopistosta. Tämä kuvastaa hänen mukaansa hyvin nykytilannetta, jossa arvokeskustelu on jäänyt turhankin heppoiselle tasolle.

Koulut päättävät itse oppikirjojensa kierrätyksestä

Oppikirjojen kierrätys on monissa kouluissa jo vakiintunut tapa. Käytäntö kuitenkin vaihtelee, sillä koulut päättävät itse oppikirjojensa hankkimisesta ja kierrätyksestä.

Muikku ja Aranda tutkivat yhteistyössä Itämeren tilaa

Ympäristöhallinnon tutkimusalus Muikku ja Merentutkimuslaitoksen tutkimusalus Aranda lähtivät samanaikaisesti tutkimusmatkalle Suomenlahdelle ja sen läheisille vesialueille maanantaina.

Sivun alkuun