Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Kiinan markkinahuuma voi hämätä

Kiina on houkutellut paljon ulkomaista pääomaa, mutta tänä vuonna suorien investointien määrä putoaa ensimmäisen kerran 1990-luvun aikana. Pohjattomiksi mainitut markkinat ovat osoittautuneet monelle yritykselle pettymykseksi.

Uusi aika tuli Kiinaan etuajassa

Banana-diskon baaritiskillä kävelee torakka, joka kiertelee vikkelästi teknomusiikin ravistelemien juomalasien välissä. Se ei ole pikkutuntien ainoa valvoja. Sadat kiinalaisnuoret keinuvat tanssilattialla vilkkuvalojen pyörteessä. Savuisen ilman täyttää tyrmäävä melu.

Suomen kännykkämaine kasvaa USA:ssa, samoin ujojen suomalaisten

Suomen maine maailman johtavana kännykkämaana on noussut entisestään Yhdysvalloissa. Yksi maan suositummista TV-ajankohtaisohjelmista, CBS-yhtiön 60 Minutes, esitteli viime sunnuntain ohjelmassaan laajasti suomalaista kännykkäkulttuuria.

Luoteis-Venäjällä odotetaan pohjoisen ulottuvuuden poikivan alueelle EU-rahaa

Luoteis-Venäjällä odotellaan EU:n pohjoinen ulottuvuus -aloitteen poikivan alueelle EU-rahaa ja -hankkeita, Pietarin pääkonsuli Harry Helenius sanoo.

Neuvostojoukot marssivat Afganistaniin 20 vuotta sitten

Neuvostojoukkojen marssi Afganistaniin 20 vuotta sitten syöksi maan sotien kierteeseen, jolle ei näy loppua vieläkään. Neuvostoliitolle hyökkäys oli "Moskovan Vietnam", suurvallan nöyryyttävä tappio vähäpätöiseltä tuntuneelle vastustajalle.

Sadattuhannet ihmiset voineet saada tartunnan hullun lehmän taudista

Sadattuhannet ihmiset saattavat kuolla vuosien kuluttua ns. hullun lehmän taudin ihmisiin siirtyvään taudin muotoon, sanoi Britannian hallituksen neuvonantaja tiistaina.

OECD-maiden kehitysavun alamäki taittunut

Jyrkkä lasku teollisuusmaiden järjestön OECD:n jäsenten antamassa kehitysavussa on taittunut, ja apu on jälleen kääntynyt hienoiseen nousuun.

Virossa kamppaillaan pykälä- ja bensasotkujen kanssa

Viron polttoainemarkkinoilla epäillään veronkiertoa. Siihen tarjoaa mahdollisuuden bensiinin ja sen lisäaineiden sekoittaminen maan rajojen sisäpuolella. Maan kuluttajavirasto onkin tehnyt yllätystarkastukset viiden öljy-yhtiön bensiiniasemille.

Apua Viron mätäneviin metsiin

Viron metsävaroista suuri osa mätänee vuosittain paikoilleen. Tosin erityisesti ruotsalaiset ovat viime vuosina nostaneet raakapuun ostonsa Baltiasta yli 4,5 miljoonaan kiintokuutiometriin, koska kuitupuun hinta on varsin edullinen.

Jälleenrakennus alkoi Venezuelassa

Jälleenrakennus alkoi torstaina Venezuelassa maan historian pahimman mutavyöryn jäljiltä.

Venäjän ja Valko-Venäjän liittosopimus hyväksyttiin

Venäjän duuman ylähuone eli liittoneuvosto hyväksyi keskiviikkona pitkän aikavälin sopimuksen, joka toteutuessaan saattaa johtaa Venäjän ja Valko-Venäjän vähittäiseen yhdistymiseen.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun