Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Verovapaa Internet-kauppa kiistan kohteena Yhdysvalloissa

Suosiotaan vauhdilla kasvattava Internet-kauppa on Yhdysvalloissa tällä hetkellä käytännössä verovapaata, sillä tietokoneiden välityksellä tehtävistä ostoksista ei kerätä myyntiveroa.

Joulukauppa ennätysvauhdissa Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain kauppiaat ovat erittäin tyytyväisiä jouluanajan kaupan näkymiin. Amerikkalaiset ryntäsivät viimeisenä joulualuksen ostosviikonloppuna laumoittain kauppakeskuksiin ja monin paikoin ruuhkat olivat pahemmat, kuin koskaan aiemmin.

3Comin kurssi liukui tulosparannuksesta huolimatta

Yhdysvaltalaisen verkkolaitetoimittaja 3Com Corporationin nettotulos kasvoi 33 prosenttia marraskuussa päättyneellä vuosineljänneksellä.

Pörssiraketti Red Hat teki tappiota

Maailman suurimman Linux-käyttöjärjestelmien jakelijan Red Hat Softwaren nettotappiot olivat 3,6 miljoonaa dollaria eli liki 21 miljoonaa markkaa marraskuussa päättyneellä kolmannella vuosineljänneksellä.

Time valitsi Amazonin Jeff Bezoksen vuoden henkilöksi

Amerikkalainen aikakausilehti Time on valinnut Internet-kirjakauppa Amazonin pääjohtajan ja perustajan Jeff Bezosin, 35, tämän vuoden henkilöksi.

Sinnittelijät pyristelevät virtuaalitaloudessa vailla oman elämänsä hallintaa

Yrityksen tärkein tehtävä ei ole tuottaa tavaroita, vaan sen pitää tehdä tulosta osakkeenomistajien hyödyksi, kuuluu nykytalouden iskulause.

Suomessa kehitettävä informaatioteknologian osaamista

Suomessa tulisi lähitulevaisuudessa kehittää erityisesti informaatioteknologian osaamista. Sen keskeisinä osa-alueina korostuvat telekommunikaation, elektroniikan, ohjelmistotuotannon ja teknologiaa hyödyntävän sisältötuotannon kehittäminen.

Kaupan kynnysrahat valottaa kauppaketjujen valtaa

Suomen päivittäistavarakauppa on keskittynyt muutamien suurten ketjujen haltuun siinä määrin, että vapaan kilpailun edellytykset ovat nykyään lähes olemattomat.

Tulopoliittinen selvitystoimikunta arvioi tulo- ja hintakehitystä

Tulopoliittinen selvitystoimikunta on tarkentanut arvioita ansioiden, hintojen, ostovoiman ja hintakilpailukyvyn kehityksestä vuonna 1999. Laskelmien pohjana ovat tuoreimmat tilastotiedot sekä arviot kotimaisesta ja kansainvälisestä talouskehityksestä.

Digikanavien haltijat sopivat kanavanippujen yhteistyöstä

Uusien digitaalisten tv-kanavien alkaminen etenee. Toimilupien haltijat jättivät keskiviikkona liikenneministeriölle muistion, jossa ne esittävät näkemyksensä uusien kanavien lanseerauksen aikataulusta ja siihen liittyvistä järjestelyistä.

Suomi kokosi uuden finanssileirin Ilmarisen ja osuuspankkiryhmän kanssa

Henkiyhtiö Suomi päätti tiistaina koota työeläkeyhtiö Ilmarisen ja osuuspankkiryhmän kanssa uuden vakuutus- ja pankkileirin Suomeen, kun se myi valtaosan omistamistaan vakuutusyhtiö Pohjolan osakkeista uusille yhteistyökumppaneilleen runsaalla 3,1 miljardilla markalla. Mukaan tulevat myös vakuutusyhtiöt A-Vakuutus ja Pohjantähti.

Pohjola syntyi suomalaiskansallisessa hengessä 1800-luvun lopulla

Pohjolan ja Suomi-yhtiön perustaminen ajoittui vahvan suomalaiskansallisen liikkeen kukoistusaikaan viime vuosisadan lopulle. Pohjolalla ja hieman aiemmin perustetulla henkiyhtiö Suomella on siten vahva aatteellinen tausta.

SEB jatkaa pankkijärjestelyjä Baltiassa

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) jatkaa baltialaispankkiensa järjestelyjä. Sen hallinnassa oleva Viron Ühispankki on myynyt omistamansa latvialaisen Saules Bankan osakkeet Virossa toimivalle italialaiselle liikemiehelle Ernesto Preatonille.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun