Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Perho: Pitkäaikaistyöttömät yhä sosiaalipolitiikan kipupiste

Pitkäaikaistyöttömyys on sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhon (kok.) mukaan jäänyt hyvästä talouskehityksestä huolimatta kipupisteeksi suomalaiseen sosiaalipolitiikkaan.

Sosiaalimenot lamavuosien takaiselle tasolle

Sosiaalimenojen osuus kansantuotteesta on kuluneena vuonna palannut lamavuosien takaiselle tasolle. Tähän on päästy sosiaalimenoja leikkaamalla, samalla kun työllisyys on kohentunut ja tuotanto kasvanut ripeästi.

Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen rangaistavaksi

Rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen aiotaan säätää rikoslaissa rangaistavaksi. Eduskunnalle torstaina annetun hallituksen esityksen mukaan rikollisjärjestön toimintaan osallistuminen olisi rangaistavaa vain silloin, kun osallistuminen on aktiivista ja toiminnan tavoitteena on vakavien rikosten tekeminen.

Kotirauha- ja kunnianloukkaussäännösten uudistamista yritetään jälleen

Yli sadan vuoden takaa peräisin olevat kotirauha- ja kunnianloukkaussäännökset aiotaan uudistaa - jälleen. Hallitus antoi torstaina eduskunnalle samansisältöisen esityksen kuin edellinen hallitus pari vuotta sitten.

Tupon rakentelu kääntyi liittokierrokseksi

Työmarkkinoilla toistettiin historiaa: Suomessa ei ole koskaan solmittu kolmea tulopoliittista kokonaisratkaisua peräkkäin. Tupoa rakenneltiin koko alkuvuosi, mutta hanke tyssäsi lopulta SAK:laisten liittojen vastahankaan.

Teollisuuden työllisyys kasvaa hitaasti

TT:n työvoimatiedustelu osoittaa jäsenyritysten henkilöstömäärän kasvavan edelleen. Teollisuudessa työllisyyden lisäys jää vuonna 2000 varsin pieneksi, mutta rakennusalalla työllisyys kasvaa selvästi.

PTT: Alue-erot työmarkkinoilla kasvaneet 90-luvun lopulla

Alue-erot työmarkkinoilla ovat kasvaneet lamasta toivuttaessa. Tähän tulokseen tullaan tarkasteltiinpa työttömyysastetta, työllisyysastetta tai osallistumisastetta. Poikkeukselliseksi havainnon tekee se, että alue-erot kasvoivat kaikilla mittareilla sekä absoluuttisesti että suhteellisesti.

Sukupuoli jakaa yhä nuorten työmarkkinoita

Nuorten työmarkkinat ovat jakautuneet vahvasti sukupuolen perusteella. Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan selvityksen mukaan nuoret miehet hakeutuvat edelleen "miesten töihin", kuten teollisuuteen. Nuoret naiset päätyvät palveluammatteihin sekä sosiaali- ja terveydenhoitoalalle.

EU toivoi Kiinan edistyvän ihmisoikeuksissa

Ihmisoikeudet ja kauppakysymykset nousivat keskustelujen pääaiheiksi tiistaina Kiinan ja EU:n huippukokouksessa Beijingissä.

Vakavien vaikeuksien tuki hyväksyttiin komissiossa

Etelä-Suomen kotieläin- ja puutarhatuotannolle suunnattu 141-tukipaketti hyväksyttiin keskiviikkona EU:n komissiossa. Maatalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) piti ratkaisua yleisesti ottaen hyvänä.

Oikeusministeriö tyytyväinen Suomen EU-kauden tuloksiin

Suomen puheenjohtajuuskaudella EU:ssa saatiin enemmän aikaan oikeus- ja sisäasiainyhteistyön alalla kuin koskaan aikaisemmin, totesi tyytyväinen oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.) tiistaina.

Palkansaajajärjestöt avustavat itänaapuria

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava tukevat Venäjän rajaseudun asukkaita joulun alla humanitaarisella avulla ja koulutuksen tukemisella. SAK tukee Sortavalan kriisikeskusta ruoka- ja vaateavulla. STTK ja Akava avustavat taloudellisesti Värtsilän lähellä olevan Puikkolan koulua sen ruokapulassa.

Sivun alkuun