Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Uuden vuoden muistio

Uuden vuoden aattona kauppoihin pääsee tavanomaisten aukioloaikojen mukaan. Uuden vuoden ja vuosituhannen ensimmäisenä päivänä kauppojen ovet pysyvät suljettuina.

Poliisi varautuu vuodenvaihteeseen kohotetulla valmiudella

Poliisi varautuu vuosituhannen vaihtumiseen kohotetulla valmiudella. Poliisilaitokset ja liikkuva poliisi ovat järjestäneet työvuoronsa niin, että poliisin voimavarat yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidossa ovat mahdollisimman suuret.

Rakettien paukuttelu vaatii selvää päätä ja tervettä järkeä

Ilotulitteiden pauketta on vuosituhannen vaihtumisen vuoksi tänä uutena vuotena luvassa tavallistakin enemmän.

F-Secure rauhoittelee tietokonekäyttäjiä Y2K-virusvaaroista

F-Secure Oyj rauhoittelee tietokonekäyttäjiä runsaasti julkisuutta saaneesta vuosituhannen vaihteen virusuhkasta. Yhtiön mukaan erityisten Y2K-virusten rynnäkköä ei ole odotettavissa.

Taloyhtiöt joutuvat maksamaan tekijänoikeuskorvauksia satelliittilautasistaan

Taloyhtiöt joutuvat maksamaan tekijänoikeuskorvauksia niistä ulkomaisista tv-ohjelmista, joita ne välittävät lautasantennin välityksellä. Uusi velvoite rasittaa yksittäisen kotitalouden kukkaroa muutamalla kympillä vuodessa.

Tulli ja tekijänoikeusjärjestöt torjuvat piraattituotteita

Väärennettyjen ja laittomasti valmistettujen tavaroiden kauppaa, kuljetusta ja levitystä yritetään saada kuriin tullin ja Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen TTVK:n yhteistyöllä.

Luottokorttien maksuhäiriöt kääntyneet lievään nousuun

Luottokorttien aiheuttamat luottotappiot ovat kääntyneet jälleen nousuun. Luottokunnan mukaan tappiot ovat kuitenkin vain kymmenen prosentin luokkaa vuoden 1991 tasosta. Ensi vuonna tappioiden odotetaan hieman lisääntyvän.

Velkaneuvoja: "Iloisesti kulutetaan"

Maksuhäiriöiden kasvusta huolimatta Kuluttajaliiton velkaneuvojalla ei näy varsinaista maksuhäiriöbuumia.

Huumausainerikokset rajussa kasvussa

Huumausainerikokset ovat Suomessa rajussa kasvussa ja huumeita takavarikoidaan tämän tästä yhä suurempia määriä.

Tutkimus: Matkapuhelinten käytön sairaaloissa voisi sallia erillisissä tiloissa

Kännykän kuva ja punainen ruksi sen päällä tervehtivät tätä nykyä sisääntulijoita sairaaloissa ympäri maan. Matkapuhelinten käyttämien taajuuksien riski sairaalalaitteille tunnetaan. Nyt siitä on valmistunut tuore tutkimustulos, vieläpä oikeasta sairaalaympäristöstä.

Jouluna palaa taas - tulipalo myös todennäköisin millennium-uhka

Joulu tulee, ja palokunnat joutuvat taas töihin muutenkin kuin kehnosti lämmitettyjä savusaunoja sammuttamaan. Varomattoman tulen ja ilotulitteiden käsittelyn pelätään kylvävän tänä vuonna erityistä tuhoa millennium-hulinoiden vuoksi, vaikka joulun juhlinnasta jo opittaisiinkin jotain.

Perhejuhla voi päättyä väkivaltaan

Yhdessäolo, alkoholi ja tulehtuneet suhteet eivät aina ole paras mahdollinen yhdistelmä joulun perinteitä tihkuvaan perhejuhlaan. Pitkät joulunpyhät kotosalla päättyvät tänäkin jouluna monessa perheessä fyysiseen tai henkiseen väkivaltaan.

Auton turvatyyny voi olla lapselle surmanloukku

Turvatyynyt ovat yleistyneet nopeasti autoissa, mutta ne on suunniteltu lähinnä aikuisia varten. Tutkimuksissa on havaittu, ettei kolarissa automaattisesti laukeavasta tyynystä ole hyötyä alle 12-vuotiaille. Pahimmassa tapauksessa se voi olla surmanloukku.

Arjen hyötyliikunta riittää terveyden ylläpitoon

Kuntoilu ei edellytä rehkimistä veren maku suussa. Jo pelkkä arjen hyötyliikunta riittää terveyden ylläpitoon, muistuttaa Suomen kuntourheiluliiton linjajohtaja Ossi Aura.

Kriisistä voi rakentaa luovan kokemuksen

Vaikka avio- tai avoero on ihmisen elämässä rankka kriisi, siitä voi rakentaa itselleen luovan kokemuksen. Tätä tähdennetään yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liiton jälleenrakennuskursseilla, joita on syksyn mittaan järjestetty seitsemässä kaupungissa.

Lappi pontevasti huumeita vastaan

Vuosi sitten perustettu Lapin läänin huumetoimikunta on laatinut laajan muistion, jonka pohjalta Lapin kunnat voivat perehtyä huumeongelmaan ja luoda oman toimintasuunnitelmansa huumeita vastaan.

Näkemys kestävästä kehityksestä valmistui Tampereella

Tampereella on selvitetty, mitä kestävä kehitys kaupungissa tarkoittaa. Tampereen Agenda 21:n ydin on avoin ja reilu hallinto- ja päätöksentekokulttuuri. Tarkoitus on ottaa kuntalaiset mukaan jo asioiden valmisteluvaiheessa.

Sivun alkuun