Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
uosukainen

Ajassa


Lukuhetki netissä

Joulunpyhinä on aikaa rentoutua ja viettää aikaansa hyvän kirjan parissa. Mikäli pukki unohti lahjasäkistään kirjan, ei hätä ole tämän näköinen.

Viikon pelidemo: Tonic Trouble

Ubisoftin raajarajoitteiset ystävämme ovat täällä taas. Ed on ystävällinen olio ja Tonic Troublen pääosan esittäjä. Ed on palaamassa kotiplaneetalleen pitkältä tutkimusmatkalta. Hänen lentonsa päättyy maahan, eikä hän pysty jatkamaan matkaansa.

Soviet dada - Lenin kultin nousu ja tuho

Soviet dada on WSOY:n multimediaosaston uusi CD-ROM, joka "käsittelee Neuvostoliiton ja Venäjän historiaa Leninin absurdit mitat saavuttaneen kulttihahmon kautta".

WAP-kännyköiden karttapalvelut laajenevat

WAP-kännyköiden karttapalvelut laajenevat, sillä Karttakeskus Oy on julkistanut WAP-teknologiaa hyödyntävän karttapalvelun.

Uusi tutkimustieto: Törnin kopterissa "salaperäinen viides mies"

Legendaarisen suomalaisen sotasankarin, Mannerheimristin ritarin Lauri Törnin tarina tuo edelleen esiin uusia yllätyksiä.

Suistamolaisten talvisotajoulua muistellaan perinneseuran kirjassa

Joulu 1939 oli hyvin vaikea sekä talvisodan taistelutantereilla että kotirintamalla. Erityisen ankarana se koettiin mm. Suistamon pitäjässä Laatokan-Karjalassa. Kunnan itälaidalla Kollaalla taisteltiin, ja osa asukkaista kuunteli tykkien jyskettä kodeissaan muutaman kymmenen kilometrin päässä.

Kaupallisesta seksistä haetaan apua ongelmiin

Prostituoitujen asiakkaina on niin naimisissa olevia seksin suurkuluttajia kuin reppanoita, jotka eivät uskalla muutoin lähestyä naisia. Tämä selviää ruotsalaistutkimuksesta, jossa haastateltiin 40:tä miestä, jotka olivat käyttäneet prostituoitujen palveluksia. Suomessa vastaava tutkimusta ei ole tehty.

Seksin ostajat pysyvät näkymättömissä

Prostituoitujen asiakkaat tuntuvat olevan näkymättömiä. Yleensä unohdetaan, että ilman ostajia ei olisi prostituutiotakaan. Kuitenkin suomalaisista miehistä vähintään joka kymmenes on ostanut seksiä.

Jupiter, Venus ja Saturnus juhlistavat joulun

Planeetat loistavat joulun taivaalla Jupiter kumppaneitaan kirkkaimpana. Saturnus näkyy vähän Jupiterista vasemmalla ja hiukan sitä himmeämpänä.

Joulukukilla on monenlaisia viestejä

Kun lähetät ystävällesi jouluksi kukkatervehdyksen, se kertoo jo sinällään, että ajattelet häntä lämpimästi. Jos kimpussa tai asetelmassa on joulunpunaisia tulppaaneja, niin tiedätkö, millaisen viestin ne välittävät kukkien kielellä? Entä mitä kertovat joulutähti, hyasintti tai amaryllis?

Joulukukkien hoidossa monta muistettavaa

Joulukukkien hengissä pitäminen läpi juhlapyhien on varsinainen taitolaji.

Joulukorttien aiheet heijastavat ympäristöä ja aikaa

Joulukorttien, samoin kuin yleisesti kaikkien postikorttien aiheet ovat aina heijastaneet monenlaisia ympäristön tapahtumia ja kohteita. Lisäksi niistä välittyvät ajalliset ja alueelliset kulttuurierot.

Lääkkeille vastustuskykyinen tuberkuloosi huolena

Lääkkeille vastustuskykyinen tuberkuloosi on lisääntynyt viime vuosina eri puolilla maailmaa. Uudet geenitekniikat nopeuttavat lääkkeille vastustuskykyisen tuberkuloosin toteamista.

Jerry Cotton siirtyi historiaan - ainakin toistaiseksi

Roistojen kauhu, rohkea ja peloton G-mies Jerry Cotton on nyt säännölliset seikkailunsa seikkaillut.

Hyppysellinen pippuria ei enää riitä

Mausteiden käyttö suomalaisissa keittiöissä on radikaalisti muuttunut. Ruokaa maustetaan entistä rohkeammin ja maustepurkkien seasta löytyy perinteisen pippurin lisäksi monia tulisia maun antajia.

Svinhufvud halusi jokaiselle mantelin joulupuuroon

Jouluna on yhä edelleen tapana kätkeä yksi manteli riisipuuroon. Mantelin löytäjälle se tietää ikivanhan uskomuksen mukaan onnea.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun