BACK
AJASSAKameralla maailmanympäri netissä

Internetin avulla voi matkustaa maailman ympäri helposti ja nopeasti. Reaaliaikaista videokuvaa nettiin välittäviä kameroita on kymmeniä.

Nettiriippuvainen viettää verkossa puolet päivästä

- Saatoin olla verkossa päivittäin 10-12 tuntia ja puhelinmaksut olivat pienimmilläänkin 1 500 markkaa. Ensimmäiseksi tingin unesta, jotta sain tarpeeksi aikaa olla Internetissä. Verkosta poistumisen jälkeen tuli heti tunne, että nyt siellä tapahtuu jotakin, mitä ei halua menettää, Juha Kaunisto kuvailee.

Joka kymmenes suomalainen mies ostanut seksiä

Joka kymmenes suomalainen mies on käyttänyt prostituoitujen palveluja, mikä on hieman vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Seksin ostajat eivät ole iloisia elämästä nautiskelijoita, vaan he voivat henkisesti huonommin kuin muut miehet ja käyttävät enemmän uni- ja psyykenlääkkeitä.

Laki ei pure: Nuoret saavat helposti tupakkaa

Nuoret saavat helposti ostetuksi tupakkaa, vaikka laki kieltääkin tupakkatuotteiden ja tupakointivälineiden myynnin alle 18-vuotiaille. Lisäksi henkilötodistuksen ja iän kysyntä on vähäistä, käy ilmi uudesta tutkimuksesta.

Kahta vai yhtä mieltä kannabiksesta

Huumausainelainsäädännön liian jyrkkä soveltaminen on suurempi ongelma kuin kädenvääntö siitä, pitäisikö kannabis laillistaa vai ei.

Kotimaisista sienistä kelpo ruokaa

Suomalaiset ovat kolminkertaistaneet tuoreiden viljeltyjen sienten kulutuksen 90-luvulla. Tällä hetkellä keskivertosuomalainen popsii viljeltyjä sieniä 300 g vuodessa. (Mukana myös pari ruokaohjetta).

Ajan suunnassa lyhyesti

Kotimaan vaiheet multimediarompulle. Hakkeri iski Windows-pohjaisiin koneisiin. Tele tuo Internetin olohuoneen sohvan ääreen. Autoilijan tiekartan saa myös tietokoneohjelmistona. Liikenneministeriö pyytää kommentteja Internetin nimihallinnosta.

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.Lue cd-rom arvostelut Verkkouutisten Arkistosta.