Draw 6 - The Premier Print, Photo, and Web Studio - jokamiehen grafiikkaohjelmaMicrografx on tunnettu kuvankäsittelyohjelmien valmistajia, jonka tuotteita ovat mm. Webtricity ja Windows Draw 6. Windows Draw muodostaa yhdessä eräiden muiden kylkiäisohjelmien kanssa kokonaisuuden nimeltään Print Studio.


Print Studion luvataan olevan helppokäyttöinen ja ominaisuuksiltaan laaja. Erityisesti valmistaja kehuu tuotettaan sen web-ominaisuuksien vuoksi. Tällä pitäisi aloittelijankin mainosten mukaan tuottaa häikäisevää kuvamateriaalia vaikkapa kotisivuilleen koko maailman kadehdittavaksi.

Ostimme tämän kuvankäsittelyihmeen 395 markan hintaan ja päätimme ottaa selville mihin tämä kohtuuhintainen tuote pystyy.

Studio muodostuu neljästä osasta. Mukana on piirustus- ja kuvankäsittelyohjelma Windows Draw, kuva-aineiston arkistointiohjelma Micrografx Media Manager, digitaali- ja skannattujen kuvien käsittelyohjelma PhotoMagic ja kolmiulotteisten 3D-kuvien muokkaus- ja tuotanto-ohjelma Instant 3D.

Windows Draw on helppokäyttöinen kuvanvalmistusohjelma ja siinä on riittävästi ominaisuuksia kenelle tahansa ei-ammattilaiselle, joka ei suorastaan hanki elantoaan tällä saralla. Ammattilaisen valinta on Photoshop tai esimerkiksi Corel Draw, mutta toinen on hintakin.

Media Manager tarjoaa kätevän tavan oman kuva-arkiston muokkaamiseen ja ylläpitoon. Kuvia ei tarvitse etsiskellä yksi kerrallaan, vaan thumbnailit ovat siistissä mehiläiskennomaisissa lokeroissaan.

Photo Magic on yllättävän etevä

Kaiken kruunaa Web Publishing Wizard, joka muuttaa sivuntekijän graafiset tuotteet web-sivuiksi ilman, että taiteilijan täytyy ymmärtää HTML-koodista tuon taivaallista. Mukana on mm. Animated GIF Wizard, jonka avulla tumpelokin valmistaa animoidun GIF-kuvan muutamassa minuutissa.

Windows Draw 6:n käyttäjille tarjotaan sekä päivityksiä että muuta graafista tukea. Tuote on Microsoft Office -yhteensopiva. Mukana tulee yli 20,000 clip art -kuvaa ja 300 erilaista fonttia.

Tuotepaketti kestää ominaisuuksiensa puolesta erittäin hyvin vertailun muiden vastaavanhintaisten kanssa.

Heti ensimmäiset kokeilut osoittivat, että ohjelmakokonaisuus on helppokäyttöinen ja omaa paljon myös kokeneemmalle grafiikan tekijälle tärkeitä lisäominaisuuksia.

TIMO KERVINEN
2.10.1998


AJASSA -SIVULLE