Sisältö
Pääsivu
Pääkirjotus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kolumnit
Ajanviete
Linkit
Arkisto

AJASSAJos jonkinkaista kilpailua

Internetistä löytyy lukuisia kilpailuja, joissa on toinen toistaan "parempia" palkintoja. Monet yritykset käyttävätkin kilpailuja houkuttelemaan väkeä kotisivuilleen.

Pelidemoja: Need For Speed 3 ja Frogger

Tämän viikon pelidemoesittelyssä Need for Speed 3 ja Frogger.

Draw 6 - The Premier Print, Photo, and Web Studio - jokamiehen grafiikkaohjelma

Micrografx on tunnettu kuvankäsittelyohjelmien valmistajia, jonka tuotteita ovat mm. Webtricity ja Windows Draw 6. Windows Draw muodostaa yhdessä eräiden muiden kylkiäisohjelmien kanssa kokonaisuuden nimeltään Print Studio.

Suojeluskunnat 80 vuotta - Miksi Stalin halusi lakkauttaa SK-järjestön?

Suojeluskuntajärjestö lakkautettiin 30. lokakuuta vuonna 1944 välirauhansopimuksen perusteella Liittoutuneiden (Neuvostoliiton) valvontakomission puheenjohtajan, kenraalieversti A. A. Zdanovin käskystä.

Vaiettu sota - Neuvostoliiton partisaanien iskut suomalaiskyliin

Neuvostoliiton partisaanit surmasivat harkitusti Suomen itärajan kylissä jatkosodan aikana 1941-44 harkitusti 147 siviiliä. Lisäksi partisaanit tappoivat ja vangitsivat yksittäisiä siviilihenkilöitä maanteillä, metsissä ja poluilla.

Merenkulun turvallisuutta kohennetaan

Kansainvälinen merenkulkujärjestö IMO kehittelee jatkuvasti uusia sovelluksia merenkulun ja merenkulkijoiden turvallisuuden parantamiseksi. Myös Suomessa alusturvallisuuteen on panostettu paljon ja merenkulun ammattilaisten pätevyyttä kohennetaan kansainvälisen STCW-sopimuksen edellyttämälle tasolle.

Tuhansia kissoja hylätään joka vuosi

Kissoja hylätään Suomessa edelleen tuhansia vuodessa, arvioi Suomen eläinsuojeluyhdistys. Määrä on pysynyt ennallaan huolimatta eläinsuojeluyhdistysten jokavuotisesta kampanjoinnista.

Onko nainen naiselle susi?

Tutkimustulokset eivät vahvista yleistä uskomusta, että naiset ovat erityisen kateellisia ja pahansuopia toisiaan kohtaan.

EAN-koodi ei ole takuu valmistusmaasta

Kansainvälinen EAN-koodi eli ns. viivakoodi yksilöi tuotteen, mutta ei ole täysin sataprosenttinen takuu alkuperämaasta. Esimerkiksi Suomea merkitsevä EAN-koodin alku 64 voi olla myös sellaisissa tuotteissa, jotka suomalainen yritys on valmistuttanut jossain toisessa maassa.

Italialaiset nauttivat monen ruokalajin ateriaa tuntikausia

Italialaiset rakastavat ruokaa ja he saattavat erityisesti iltaisin istua monen ruokalajin aterialla tuntikausia. Ruokajuomana on usein paikallinen viini.

Ajan suunnassa lyhyesti

Eläinfossiileja yli miljardin vuoden takaa? Nettigalleria Ama avautui. Maailman lyhyin mies? Kiista formulakisojen katsomisesta johti äidin surmaan. Sveitsin juniin kännykättömiä vaunuja.

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.