BACK
Talous
SAK:n ja STTK:n tupo-tavoitteet julki

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen arvioi, että työelämän pelisäännöistä sopiminen on kenties hankalin tulopoliittisten neuvottelujen osa-alue. Myös STTK julkisti tupo tavoitteensa maanantaina. Palvelutyöntantajien Jarmo Pellikka pitää SAK:n ja STTK:n vaatimuksia mahdottomina. (Päivitys 7.10.1997)Verkkokauppa tähtää tulevaisuuteen

Tietoverkkokaupassa voi tulevaisuudessa ostaa mitä tahansa ja melkein mistä tahansa. Jos videoelokuvassa vilahtavat kengät miellyttävät, ne voi samantien ostaa omakseen hiirtä näpäyttämällä.

Paikallispuhelinyhtiöt kehittävät omia Internet-ratkaisuja

Paikalliset puhelinyhtiöt ovat ryhtyneet kehittämään omia Internet-ratkaisuja, joissa pääpaino on paikallisilla ja kotimaisilla palveluilla.

Suomen televiestintä pärjää kansainvälisesti

Suomen metalliteollisuuden kilpailukyky heikkeni viime vuonna suhteessa Ruotsiin ja Saksaan, joilla oli Suomeen nähden 2-3 prosenttiyksikön kilpailukykyetu. Sen sijaan suomalainen televiestintäteollisuus täyttää hyvin globaalit kilpailuvaatimukset.

Markkinatuomioistuin: Suomen kylkiäislaki ei kaipaa EY-tuomioistuimen tulkintaa

Markkinatuomioistuin on tuominnut tanskalaisen Aller Julkaisut Oy:n maksamaan 350 000 markan uhkasakon, jonka kuluttaja-asiamies määräsi yhtiölle viime vuonna lehtien kylkiäisiä koskevan kiellon tehosteeksi. Koska yhtiö on jatkuvasti rikkonut kieltoa, uhkasakko määrättiin nyt maksettavaksi.

Italian EMU-kelpoisuus yhä epävarmaa

Italian talouden EMU-kelpoisuus on yhä epäselvää. Pääministeri Romano Prodi esitteli sunnuntaina talousarvion, jonka on määrä leikata julkisia varoja 25 biljoonan liiran - 77 miljardin markan - verran ensi vuonna.

Viikon EMU-puheet

Kansa epätietoista EMU:sta. Kansanedustajat tukevat Suomen jäsenyyttä EMU:ssa. Ay-pomot painostavat labouria EMU-jäsenyyteen. Työmarkkinoiden, sosiaaliturvan ja verotuksen rakenteet uusittava.

Lahjoita verovapaasti

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - taloutta lyhyesti

Alkon tulos paranee. Sinebrychoffin osake-enemmistö Carlsbergille. Energialiitot vastustavat ryhmäkannetta. Laivamatkustajien määrä kasvoi reippaasti. Tuotannon kasvu nopeutui heinäkuussa. Osuuspankkikeskus ennustaa vakaan kasvun jatkuvan.