BACK
ULKOMAAT
Brittikonservatiivien oikeistosiipi uskoo vaalivoittoon 2002

Britannian konservatiivipuolueen oikeistosiipi kaappasi viime vaalien jälkeen vallan puolueessaan. Sen mielestä Margaret Thatcher oli viime kevään vaalien todellinen voittaja kummassakin pääpuolueessa. Andrew Rosindell kertoo, mitä nykykonservatiivi ajattelee puolueensa edustamista arvoista ja saarivaltakunnan poliittisesta tulevaisuudesta.

Kiinassa ennätysmäärä kuolemantuomiota

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan Kiinassa tuomittiin viime vuonna kuolemaan yli 6100 ihmistä, eli kuolemanrangaistuksia langetettiin päivittäin keskimäärin 17. Talouskasvun kääntöpuolena on ollut kasvava rikollisuus ja korruptio, joita kitketään kovin ottein.

Verenvuodatus turvaa Algerian eliitin aseman

Viranomaiset ovat tähän mennessä kieltäytyneet keskustelemasta Algerian yhä epätoivoisemmaksi muuttuneesta tilanteesta opposition ja ääri-islamilaisten ryhmittymien kanssa. Viranomaisten haluttomuuden syy ei ole mitenkään epätavallinen: jos Algerian hallitus ryhtyisi todellisiin uudistuksiin väkivallan lopettamiseksi, hallitus kompastuisi todennäköisesti itse kesken uudistusprosessin.

Maailmanpankki: Talouskasvu ei ole poistanut köyhyyttä Aasiasta

Joidenkin Aasian maiden nopea talouskasvu ei ole poistanut köyhyyttä alueelta, ja köyhyysongelma saattaa jopa uhata Aasian vaurautta tulevaisuudessa, arvioi Maailmanpankki tiistaina.

Norjan populistinen oikeisto lisää edelleen kannatustaan

Norjan oikeistolainen Edistyspuolue on jälleen lisännyt kannatustaan. Pakolaisvastaista Edistyspuoluetta kannattaa neljännes norjalaisista nyt, kun parlamenttivaaleihin on aikaa kolmisen viikkoa.

Sihanouk palaa taistelujen repimään Kambodzhaan

Kambodzhan kuningas Norodom Sihanouk palaa kotimaahansa, kertoi kuninkaan kanslia. Kuningas on ollut useita kuukausia Kiinassa saamassa lääketieteellistä hoitoa.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Kohl kannattaa Krenzin saamaa tuomiota. Kiinan puoluekokous syyskuussa. Pedofilia vakava ongelma Australiassa. Kaksi pohjoiskorealaista diplomaattia loikkasi Yhdysvaltoihin. Tupakka tappaa kolmanneksen kiinalaismiehistä.