BACK

Kirjakauppa
Verkkouutisissa


Politiikka
"NATO:n sotilasdoktriini ei ole muuttunut poliittisen ajattelun tahdissa"

NATO:n poliittinen ajattelu on kehittynyt myönteisellä tavalla, mutta sen sotilaallinen doktriini on edelleen kylmän sodan perua, syytti Venäjän varaulkoministeri Aleksandr Avdejev. NATO:n apulaispääsihteeri Norman Ray povasi, että erot NATO:n jäsenten ja rauhankumppanien välillä tulevat tiiviimmän yhteistyön myötä supistumaan huomattavasti. (Päivitys 27.8.1997)

Niinistö uudistaisi valtiosääntöä maltillisesti

Kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön mielestä valtiosääntöä ei saa uudistaa niin, että presidentin valta jää riippuvaiseksi tehtävään valittavasta henkilöstä. Kokoomuksen puoluehallitus taas katsoo, että maltillinen tupo mahdollistaa tuloverotuksen keventämisen. (Päivitys 26.8.1997)

Lipponen piti Suomen miinalinjasta kiinni

Pääministeri Paavo Lipponen pitää edelleen kiinni jalkaväkimiinoista Suomen puolustuksen osana. Hän toisti Suomen haluavan kieltää jalkaväkimiinat YK:n neuvottelujen kautta, eikä aio liittyä Ottawa-prosessiin, jossa maat sitoutuvat yksipuolisesti luopumaan miinoista. (Päivitys 25.8.1997)

Viikonlopun poliittiset puheet

Tuomioja arvosteli budjetin tekotapaa. Jäätteenmäki: Heinonen kaunistelee korkeimman oikeuden tilannetta. Halonen: EU avoimeksi kaikille ehdot täyttäville. Lipponen: EU:n ja Venäjän kauppapoliittisia suhteita kohennettava ennen EMU:n toteutumista. Ay-liike jatkoi budjetin arvostelua. (Päivitys 25.8.1997)

Niinistö edelleen ykkönen suosikkilistalla

Kokoomuksen Sauli Niinistö on edelleen suosituin eduskuntapuolueiden puheenjohtajista. Niinistö sai Suomen Gallupin Kaleva -lehdelle tekemässä mielipidemittauksessa parhaat arvosanat kolmannen kerran peräkkäin. (Päivitys 25.8.1997)


Halonen: Hallitukselta asevientiraportteja eduskunnalle

Ulkoministeri Tarja Halosen mukaan hallituksen olisi raportoitava sekä aseviennistä että ihmisoikeuksista vuosittain eduskunnalle. Halonen huomauttaa, että Suomen aktiivisempi ihmisoikeuspolitiikka kansainvälisissä järjestöissä on auttanut huomaamaan myös omien vähemmistöjemme aseman.

Kanerva: Ulkopolitiikan linjakkuus ja uskottavuus hallitusmuodon lähtökohdaksi

Kansanedustaja Ilkka Kanerva katsoo, että tasavallan presidentillä on jatkossakin oltava suhteellisen vahva asema Suomen ulkopolitiikan johdossa.

Vasemmistoliitossa vain vähän napinaa budjetista

Vasemmistoliiton piirissä tunteita nostattanut tuleva EMU-ratkaisu ei juurikaan ollut esillä budjettiasioihin ja aluepolitiikkaan painottuneessa kesäkokouksessa.

Ehdotus päivähoidon rajoituksista jakaa mielipiteet

Kuntaliitto esitti maanantaina, että oikeus kunnan järjestämään kokopäivähoitoon perustuisi ensisijaisesti vanhempien työssäkäyntiin, opiskeluun tai sosiaalisiin ja kasvatuksellisiin syihin. Ehdotus on saanut sekä kannattajia että vastustajia.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Enemmistö antaisi pääministerin valinnan eduskunnalle. Backman haluaa uusia ministerijärjestelmän. Laitinen kaipaa joustavampia työmatkakuluvähennyksiä. Vasemmistoliitto tukee Nikulan komitean esityksiä. Häkämies haluaa muutoksia Naturaan. Ihalainen perää joustavaa tupo-ratkaisua. SAK:n hallitus pitää ilmapiiriä myönteisenä tupo-ratkaisulle. SDNL veisi seurakunnilta yhteisöverotuottoja.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.