BACK
ULKOMAAT


Saadaksesi tuoreimman version, paina Reload -näppäintä

Terroristit teurastivat 61 turistia Egyptissä

Konepistoolein aseistautuneet terroristit ampuivat 61 ulkomaista turistia Luxorissa Etelä-Egyptissä maanantaina. Verilöylyssä kuoli kaikkiaan yli 70 ihmistä, kerrottiin turvallisuuslähteistä. (Päivitys 17.11.1997)


Ukraina ei kiellä historiaansa

Suomessa venäläiskausi päättyi 80 vuotta sitten. Ukrainassa se jatkui kaoottisen itsenäisyysjakson jälkeen, sillä Neuvosto-Venäjä tarjosi sille sosialismia suuremmalla tarjottimella kuin meille. Historian venäläistämiskausista huolimatta Ukraina elää nyt maltilla niin menneisyytensä kuin venäläisvähemmistönsä kanssa.

Ajaako Saddam YK:n rivit nurin - vai kokoon

YK tuomitsi Irakin päätöksen ajaa amerikkalaiset asetarkastajat maasta, uhaten "vakavilla seurauksilla". Samalla YK:n kaikki asetarkastajat poistuivat Irakista.

Ankara tulitaistelu turistijunassa Egyptissä

Neljä egyptiläistä kuoli ja kaksi haavoittui keskiviikkona, kun terroristit ja turvallisuuspoliisi kävivät tulitaistelun Kairosta Assuaniin matkaavassa junassa. Junassa oli paljon ulkomaisia turisteja, mutta he säilyivät vammoitta.

Lähi-Idän talouskokous kuivuu kokoon

Suuri osa arabimaista boikotoi tämänvuotista Lähi-Idän talouskokousta. Vuosittaisten kokousten tarkoituksena on kehittää Israelin ja arabien yhteistyötä. Boikotti on vastalause Israelin toimille rauhanprosessissa.

Unkarilaiset äänestävät NATO-jäsenyydestä

Unkarissa järjestetään sunnuntaina kansanäänestys NATO-jäsenyydestä. Hallituksen mukaan äänestyksellä on ratkaiseva merkitys maan tulevaisuudelle, mutta vastustajia arveluttavat niin jäsenyyden kustannukset kuin kalliiksi tullut ja kiihkomielisiä muotoja saanut kampanjointikin.

Venäjän rikollisuus yhä korkealla

Rikosten määrä Venäjällä pysyy korkeana myös ensi vuonna, arvioi sisäministeri Anatoli Kulikov. Keskiviikkona Moskovassa ammuttiin kansainvälisen kauppakeskuksen johtaja.

”Kiinan kulttuurivallankumous luultua pahempi”

Kiinan kulttuurivallankumous oli pahempi kuin mitä tiedotusvälineet antoivat ymmärtää, sanoo ruotsalainen tutkija Michael Schoenhals. Hänen mukaansa nykyisin on vaikea edes kuvitella, millaista Kiinassa oli vuosina 1966-76.

Viestinnästä Kaakkois-Aasian talouskriisin uusi uhri?

Valuuttakriisit, pörssiromahdukset ja ympäristöongelmat ovat viime viikkoina osoittaneet, ettei kehitys Kaakkois- ja Itä-Aasiassa etene niin vakaasti kuin on totuttu odottamaan. Ongelmat taas ovat saaneet alueen maiden johtajat painostamaan tiedonvälittäjiä ja haastatteluja antavia virkamiehiä: huonojen uutisten ei haluta leviävän.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Pommiterroristin vapauttaneelle lääkärille elinkautinen Egyptissä. Amerikkalaiset tiukkoina; enemmistö kannattaa Irakin pommittamista. Eurokonservatiivit sulkisivat Slovakian laajentumisneuvotteluista. YK: Kabila polkee kongolaisten oikeuksia. Turkin islamilaisen puolueen tulevaisuus vaarassa. NATO:n jäsenyysneuvottelut päättyivät.