BACK
Keralogo
Osaamista - pääomaa

TalousSaadaksesi tuoreimman version, paina Reload -näppäintä

EMU-puskurit tulossa vuoden 1999 alusta

EMU-puskurit ovat tulossa Suomeen vuoden 1999 alusta lähtien. Työmarkkinajärjestöt ovat päättäneet, että puskurirahastot muodostetaan työttömyysvakuutusmaksuista ja työeläkeyhtiöiden tasausrahastosta. (Päivitys 17.11.1997)


Pilviä Viron taivaalla

Viron talouden nousu kommunismin rauniosta on ollut hämmästyttävä. Ripeiden uudistusten, määrätietoisen lainsäädäntöohjelman ja johdonmukaisen talouspolitiikan ansiosta EU-komissio suositti kesällä Viroa viiden EU-hakijan joukkoon. Syksyn tullen maan talous on kuitenkin kuumentunut.

Tieliikenteen verotus ei kevene

Autoalan keskusliiton AKL:n seminaarissa tieliikenteen verotuksen ainoaksi todelliseksi asiantuntijaksi hehkutettu Heikki Kuitunen varoitti luottamasta, että liikenteen verotus olisi kevenemässä.

Osuuspankkiryhmällä miljarditulos

Osuuspankkiryhmä saavutti tammi-syyskuussa 980 miljoonan markan liikevoiton. Liikevoitto luottotappioiden jälkeen oli 70 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten, jolloin se oli 577 miljoonaa markkaa.

Santer: EU-komissiota ymmärretty väärin työllisyysasioissa

EU-komission puheenjohtajan Jacques Santerin mielestä komission työllisyysesityksiä on ymmärretty väärin. Santer sanoi keskiviikkona Brysselissä pitämässään tiedotustilaisuudessa, että komission linjaukset perustuvat Amsterdamin huippukokouksen päätöksiin.

Tutkimus: Reaaliansiot nousivat myös lamavuosina

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa (Etla) tehdyn tutkimuksen mukaan Suomessa on palkkajäykkyyttä, mikä ilmenee reaaliansioiden nousuna 1990-luvun alun lamavuosina. Jäykkyys heijastuu myös selvästi erottuvina korkea- ja matalapalkka-aloina.

Rikollisia japanilaisyhtiöiden osakkaina

Arviolta 120 järjestäytynyttä rikollista on osakkaina Japanin Mitsubishi Electric -yhtiössä. Toshiba-yhtiön osakkeita on 40 rikollisella, ilmenee keskiviikkona julkaistusta selvityksestä.

Valtio otti uuttaa velkaa 22,7 miljardia

Valtion kassamenot ilman valtionvelan kuoletuksia olivat tammi-syyskuussa 14,0 miljardia markkaa suuremmat kuin valtion tulot. Valtiontalouden kassamenot supistuivat keskiviikkona julkistetun kuukausikatsauksen mukaan 6,3 prosenttia vuotta aiemmasta ja olivat 146,0 miljardia markkaa.

Viikon EMU-puheet

Tanska haluaa mukaan EMU-neuvostoon. EMU:n todennäköisyys 90 prosenttia. Hämäläinen: Euron korko jää alle odotusten. Kansalaisista 57 prosenttia: Suomi EMU:n ulkopuolelle ja mukaan vasta myöhemmin. Italia ei halua Duisenbergia EKP:n johtoon. Britannia kannustaa euron käyttöön.

Aikaisempi omistus vie ensiasunnon veroedun

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - taloutta lyhyesti

Yritysten tulokset ennakoitua parempia. Kemianteollisuus kohentaa kannattavuuttaan. Pk-yritysten vientiä rajoittaa huono tieto kilpailijoista, vähäinen työvoima ja ylipäätään aikapula. Palkat nousseet 2,5 prosenttia vuodessa. Valuuttavaranto 63,8 miljardia markkaa.