Osta ja maksa kännykälläTelecom Finland kehittää matkapuhelimesta osto- ja maksuvälineen. Telecom laajentaa matkapuhelimen käyttöä erilaisten tuotteiden sekä palveluiden osto- ja maksuvälineeksi.


Esimerkiksi levyautomaatti ja juoma-automaatti toimivat soittamalla maksulliseen numeroon, jolloin ostokset veloitetaan matkapuhelulaskussa.

Levyautomaatin käytössä matkapuhelimella maksetaan käyttöaikaa ja kappaleet valitaan sen jälkeen normaalisti. Ensimmäinen matkapuhelimella maksettava levyautomaatti otetaan käyttöön helsinkiläisessä ravintolassa tällä viikolla.

Coca-Cola -automaatti on ollut käytössä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Otaniemen opiskelijayhteisössä. Juoma valitaan ja maksetaan soittamalla joko numeroon 0600 80490 tai 0600 80491 kahden juomavaihtoehdon välillä.

Matkapuhelimella soitettaessa on mahdollista erottaa toisistaan myös yksityis- ja yrityskäyttöön kuuluvat puhelut 151-numerolla esimerkiksi 151 0600 80490.

Kelpaa kaikkiin automaatteihin

Palvelukonseptia voidaan laajentaa koskemaan kaikkia automaatteja, mikä mahdollistaa yritysten logististen ratkaisujen tehostamisen. Tiedot tehdyistä ostoksista siirtyvät langattomasti suoraan yrityksen tietojärjestelmiin, jolloin yritys säästää työtunteja automaatin sisällön tarkistamisessa ja kolikoiden käsittelyssä. Käyttäjät eivät tarvitse kolikoita palveluiden ja tuotteiden ostamiseen.

- Matkapuhelimella ostaminen ja maksaminen tulee muuttamaan toimintatapoja ja Tele on kehittämässä tätä todelliseksi markkinaksi yhteistyökumppaneiden kanssa, projektijohtaja Elina Lahtinen kertoo.

Tele on soveltanut matkapuhelimen käyttöä myös etäohjaukseen omissa toimitiloissaan. Esimerkiksi autotallinoven on voinut avata matkapuhelimen soitolla, jolloin järjestelmä tarkistaa soittajan kuuluvan Telen henkilökuntaan. Puhelin toimii näin kulkuavaimena.

IA
14.11.1997


AJASSA -SIVULLE