BACK
AJASSAInternet II tulee - Oletko valmis?

Nykyinen Internet-verkko on muuttanut tietokoneen käyttöä ja tiedon saatavuutta paljon. Internetin yksi suurimmista ongelmista on kuitenkin, että se ei ole riittävän tehokas, jotta nykyaikaiset sovellukset toimisivat kunnolla. Tästä syystä kehitetään Internet II -verkkoa.

Arkipäivän huuhaata, osa 6: Uskomusten ostoskärryt

Näppärä suomalainen nikkaroi itse oman maailmankuvansa. Elämyksiä ja turvaa kasataan yhtä hyvin eri uskontojen opetuksista kuin rajatiedostakin. Lähes puolet suomalaisista uskoo henkiparannukseen ja enkeleihin, viidennes ufoihin.

Sukellus historiaan: Hylkyjä Suomenlahdella ja Saaristomerellä

Viimeisen parin vuoden aikana sukeltajien määrä on Suomessa kasvanut huomattavasti. Sen sijaan alan kirjoista on pulaa, varsinkin sellaisista, joissa käsitellään erilaisia sukelluskohteita Suomessa. Kariston julkaisema Hylkyjä Suomenlahdella ja Saaristomerellä -kirja paikkaa aukkoa varsin kiitettävästi.

Neuvottelut kasvihuonekaasuista kiihtyvät

Neuvottelut kasvihuonekaasujen vähentämisestä ovat kuumimmillaan. Ratkaisevaan Kioton ilmastokokoukseen on aikaa enää vajaat kolme viikkoa. Tärkeimpien osapuolten Yhdysvaltojen, EU:n ja Japanin esitykset ovat hyvin kaukana toisistaan.

Osta ja maksa kännykällä

Telecom Finland kehittää matkapuhelimesta osto- ja maksuvälineen. Telecom laajentaa matkapuhelimen käyttöä erilaisten tuotteiden sekä palveluiden osto- ja maksuvälineeksi.

Ajan suunnassa lyhyesti

Helsingin yliopisto tuo Internetiin uudenlaisen työnhakupalvelun. Tekniikan termit netistä. Tv-asema laivalle Suomenlahdelle. Suomessa kaksi miljoonaa kännykkää. YK: Rasismi ongelma Internetissä. Intel myönsi suunnitteluvirheen Pentium-prosessoreissa.

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.Lue cd-rom arvostelut Verkkouutisten Arkistosta.